Creamed Collards
Creamed Collards może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 312 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 10 i kosztuje 1,63 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, rosół z kurczaka, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Południowe danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Creamed Collards, Kokos Kremowe Collards, oraz Szynka Bone Collards dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłukać Collard greens. Trim i odrzucić grube łodygi od dołu Collard zielone liście (około 2 cali); grubo posiekać collards.
Boczek gotować, partiami, w 8-qt. garnek stock na średnim ogniu 10 do 12 minut lub do chrupkości.
Wyjąć boczek łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach, zastrzegając kapiele w garnku. Rezerwa 14 szklanki boczku.
Dodać masło i cebulę do gorących kapieli na patelni. Podsmażyć cebulę 8 minut lub do miękkości.
Dodać collards, w partiach, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 minut lub aż zwiędnie. Wymieszać bulion z kurczaka, kolejne 3 składniki i pozostały boczek.
Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 15 minut lub do pożądanego stopnia czułości.
Spuścić kołnierze, rezerwując 1 szklankę płynu.
Wymieszać z sosem Bchamelowym. Wymieszać w zastrzeżonym płynie do gotowania, 1/4 szklanki na raz, do pożądanej konsystencji.
Przełożyć do naczynia i posypać zarezerwowanym 1/4 szklanki boczku.
*2 (1-lb.) paczki świeżych zieleni collard, dokładnie umyte, przycięte i posiekane, mogą być zastąpione.