Crawfish fettuccine II
Crawfish fettuccine II może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 632 kalorie, 23G białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.28 za porcję. 6 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ser topiony, makaron fettuccini, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Raki Fettuccine, Crawfish Fettuccine I, oraz Raki Velveeta Fettuccine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni i podsmażyć zieloną cebulę, zielony pieprz, i czosnek, aż cebula będzie nieprzezroczysta. Wymieszać z mąką i gotować przez 7 minut, często mieszając.
Dodać mięso raków; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Wymieszać z serem topionym, pół na pół, przyprawą Cajun i pomidorem. Przykryć i dusić przez kolejne 20 minut. Tymczasem, gotować makaron.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Wymieszać sos z makaronem i przełożyć do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Posypać parmezanem i piec przez 20 minut lub do bąbelków.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Muscadet, Pinot Grigio, Riesling, Wino Musujące
Chardonnay, Gruener Veltliner i Muscadet są doskonałym wyborem dla Raków. Chociaż różne owoce morza mogą z pewnością wymagać różnych win, generalnie ostre, lekkie białe wino lub białe wino musujące zrobią wszystko i nie zagłuszą subtelnych smaków. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.