Cranberry Angel Food Cake
Cranberry Angel Food Cake może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 58 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 5G białka, oraz 0g tłuszczu. Jest idealny do Dzień Matki. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka kremu z kamienia nazębnego, soku żurawinowego, białek jaj i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 5 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Przepyszne Cranberry Angel Food Cake, Angel Food Cake, oraz Angel Food Cake dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. w mikserze wyposażonym w nasadkę do trzepaczki (lub za pomocą miksera ręcznego) ubij białka na pianę.
Dodaj śmietanę z kamienia nazębnego i soli i kontynuuj ubijanie, aż utworzą się miękkie szczyty. Przy włączonym mikserze stopniowo dodawaj 1 szklankę cukru i kontynuuj ubijanie, aż będzie sztywny, a cukier się rozpuści, około 30 sekund. Przesiej pozostałe 1/2 szklanki cukru z przesianą wcześniej mąką do ciasta 3 razy, aby napowietrzyć mieszaninę. Dodać białka, a następnie dodać wanilię, skórkę i żurawinę. Przełóż ciasto do niesmarowanej tuby.
Piec do jasnozłotego koloru, 30 do 35 minut. Ostudzić, zawieszając ciasto (na patelni) do góry nogami na szyjce butelki, aż ostygnie do temperatury pokojowej. Przejedź długim, ostrym ostrzem noża wokół ciasta, aby poluzować, a następnie wybij ciasto na talerz. Zewnętrzna strona ciasta pozostanie na patelni.
Glazura: wymieszaj składniki razem, aż będą gładkie.
Wylej glazurę na wierzch ciasta i rozprowadź szpatułką, pozwalając jej spłynąć po bokach.
Odstaw na co najmniej 30 minut przed podaniem lub do momentu, gdy lukier będzie twardy.
Wytnij ząbkowanym nożem, wykonując ruch piłowania.