Cran-Kora Migdałowa
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. Ten przepis służy 14. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz migdały, czekoladę, owoce i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Sałatka cranowo - pomarańczowa migdałowa, Kora Wielkanocna: Na Dwa Sposoby (Kora Jajka Kremowego I Kora Jelly Bean), oraz Kora migdałowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Orzechy rozłóż równomiernie na blasze do pieczenia i tostuj w piekarniku przez 10 minut. Grubo posiekać orzechy i odstawić.
Linia sama blacha do pieczenia z pergaminem lub papieru woskowanego.
Połowę czekolady umieścić w średnim rondlu i podgrzewać na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż się stopi.
Zdjąć z ognia, dodać pozostałą czekoladę i od czasu do czasu mieszać, aż będzie gładka.
Wymieszać orzechy i owoce do czekolady, a następnie wlać mieszaninę na papier na blasze do pieczenia, rozłożenie 1/4 do 1/2 cala grubości.
Odstawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, około 2 godzin. (Czekoladę można przechowywać w lodówce, aby przyspieszyć proces, ale czekolada może się odbarwić.)
Kora rozbić na duże, postrzępione kawałki i owinąć w celofan lub zapakować w pudełka.