Concord Grape-Batony Tymiankowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Concord Grape-Thyme Bars. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 47 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 5G białka, oraz 16G tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 81 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz jajko, sok z 1 cytryny, winogrona concord i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Concord Dżem Winogronowy, Concord Grape Pie II, oraz Concord Grape Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyciśnij winogrona między palcami, aby oddzielić skórki od miąższu.
Umieścić skórki w misce robota kuchennego i pulsować, aż mniej więcej posiekane, o 5 impulsów.
Masę umieścić w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż winogrona tracą kształt, o 10 protokół.
Miąższ przelać przez sito o drobnych oczkach do dużej miski. Użyj wiosła lub dużej łyżki, aby przepchnąć miąższ przez sito. Wyrzucić nasiona.
Połącz skórki winogron, miąższ, sok z cytryny i 1 szklankę cukru w pustym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Dodaj tymianek i kontynuuj duszenie, często mieszając, aż mieszanina zostanie zmniejszona i zgęstnieje do konsystencji dżemu, około 15 minut więcej.
Wyjąć rondel z ognia i przenieść do miski do ostygnięcia.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. Posmaruj 13 - na 9-calowe naczynie do pieczenia.
W misce robota kuchennego, połączyć mąkę, proszek do pieczenia, Pozostałe 1 szklanka cukru, i sól; impuls do połączenia, o 5 impulsów.
Dodać jajko i masło i pulsować, aż mieszanina jest spójna, ale nadal kruche, 8 do 12 impulsów.
Wciśnij 2/3 ciasta na dno przygotowanego naczynia do pieczenia.
Równomiernie rozprowadzić dżem winogronowy na cieście.
Pozostałe ciasto posypać dżemem, pozostawiając widoczne kieszenie dżemu.
Piec na złoty kolor i ustawić, o 45 protokół.
Przenieść do regału chłodzącego i całkowicie schłodzić, około 1 godziny.
Pokroić w 12 kwadratów i podawać.