Citrus Ice Pops
Citrus Ice Pops wymaga około 2 godziny i 10 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i lakto ovo wegetariański przepis serwuje 6 i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 1g tłuszczu i w sumie 80 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką sok grejpfrutowy, truskawki, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 37%, to danie nie jest tak doskonałe. Tequila Sunrise Ice Pops to End all Ice Pops, Chocolate Dip Ice Pops from Purely Pops / Q&A z autorem i gratisami, oraz Not your everyday Ice Pop-Meksykańskie Mango i Chili Ice Pops są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Sok grejpfrutowy, sok pomarańczowy, wodę, sok z cytryny i cukier włożyć do rondla na średnim ogniu i zagotować. Gotuj, mieszając, aż cukier się rozpuści, około 5 minut.
Zdejmij z ognia i schłódź mieszaninę w zamrażarce, aż będzie bardzo zimna, około 10 minut.
Wymieszaj jogurt waniliowy z truskawkami i schłódź.
Przełóż trochę mieszanki zimnego soku do 6 foremek do lodów, używając około 1 1/2 łyżki mieszanki na każdą formę.
Umieść foremki w zamrażarce, aż sok zamarznie, 30 minut do 1 godziny. Wlej około 1 łyżki zimnego jogurtu truskawkowego do każdego popu lodowego i posyp każdy pop pozostałą mieszanką soku cytrusowego. Zamrażać do całkowitego stwardnienia, 1 do 1 1/2 godziny.