Cilantro Czosnek Kurczak
Cilantro czosnek kurczak może być tylko bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 461 kalorii, 30g białka, oraz 35g tłuszczu. Za 1,61 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 18 powie, że trafił w sedno. Ten przepis od Allrecipes wymaga greckiego jogurtu, oliwy z oliwek, imbiru i wody. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, który jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kurczak czosnkowo-imbirowy z kolendrą i miętą, Pieczone piersi z kurczaka z kolendrą i czosnkiem Jalapeno, oraz Grillowany Tajski Curry Cilantro Czosnek Kurczak.
Instrukcje
Umieść imbir, czosnek, sok z cytryny i 1/4 łyżeczki soli w blenderze; dodaj 2 łyżki wody i zmiksuj, aż będzie gładka.
Umieść kawałki kurczaka w niemetalowej misce i polej kurczaka mieszanką imbiru. Wcieraj mieszankę imbiru w mięso, przykryj miskę folią i wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut (do 24 godzin).
W tym samym dzbanku blendera (bez płukania) umieść pomidor, liście i łodygi kolendry, chili serrano, koncentrat pomidorowy, 3/4 łyżeczki soli i 2 łyżki wody. Mieszaj do uzyskania gładkości.
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym, ciężkim nieprzywierającym garnku z pokrywką na dużym ogniu. Gdy olej jest bardzo gorący, umieść kawałki kurczaka z marynatą imbirową w garnku; smażyć, od czasu do czasu obracając kurczaka, aż będzie jasnobrązowy ze wszystkich stron, około 10 minut.
Wlej mieszankę kolendry z blendera na kurczaka. Gotuj, często mieszając, aż sos zgęstnieje i olej się oddzieli, około 10 minut.
Wlej jogurt do garnka, gotuj i mieszaj, aż jogurt zostanie zmieszany z sosem, 4 do 5 minut. Sos będzie gęsty i obramowany olejem. Przykryj, zmniejsz ogień i gotuj, aż kurczak będzie miękki i nie będzie już różowy w środku, 10 do 15 minut. Jeśli sos wydaje się zbyt gęsty, cienki z 1 łyżką wody lub w razie potrzeby.