Ciepłe puddingi z ryżu jaśminowego z marakują

Ciepłe puddingi z ryżu jaśminowego z marakują
Ciepłe puddingi z ryżu jaśminowego z marakują może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 442 kalorie, 7G białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sól, ryż jaśminowy, mleko kokosowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Spróbuj Ciepłe puddingi z ryżu jaśminowego z marakują, Puddingi z marakui, oraz Łosoś z ciepłym winegretem z marakuji dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć rodzynki i rum w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Odstawić w temperaturze pokojowej przygotowując budyń.
3
Połącz beztłuszczowe mleko i następne 4 składniki w ciężkim średnim rondlu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; usunąć z ognia. Pozostawić na strome odkryte 1 godzinę. Wywar kokosowy szczep.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Mleko Bez TłuszczuMleko Bez Tłuszczu
KokosKokos
BulionBulion
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Ryż opłukać w średniej misce zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Drenaż. Powtórz jeszcze 2 razy. Gotuj 1 szklankę bulionu kokosowego i ryżu w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż prawie cała ciecz zostanie wchłonięta, stale mieszając, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
BulionBulion
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodać pozostały bulion kokosowy; gotować na małym ogniu, aż ryż będzie miękki, często mieszając, o 13 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
BulionBulion
RyżRyż
7
Zdjąć z ognia. Wymieszać 6 łyżek cukru (mieszanina będzie gęsta).
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
8
Przełożyć do dużej miski; ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
9
Śmietanę ubić w średniej misce, aż śmietana osiągnie szczyt. Połowę bitej śmietany złóż na schłodzony ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
KremKrem
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
10
Odcedzić rodzynki. Rodzynki i skórkę z limonki wymieszać z ryżem. Złóż pozostałą bitą śmietanę. Podzielić mieszaninę między osiem 3/4 szklanki ramekins lub kubki budyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
BudyńBudyń
RodzynkiRodzynki
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
11
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
12
Na każdy budyń posypać 1/2 łyżki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
13
Umieść puddingi na obramowanej blasze do pieczenia. Broil aż cukier karmelizuje, uważnie obserwując, aby zapobiec spalaniu, o 3 protokół. Łyżka marakui na budynie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce MęczennicyOwoce Męczennicy
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn