Ciepła Sałatka Z Tuńczykiem I Fasolą

Ciepła Sałatka Z Tuńczykiem I Fasolą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj ciepłą sałatkę Tunan i fasolę. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 565 kalorii, 33g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka gałązek tymianku, oliwa z oliwek, fasola żurawinowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Food52 ma 16 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 38 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Zapiekany tuńczyk Ahi z ciepłą sałatką z białej fasoli, Ciepła Sałatka Z Tuńczyka Niçoise, oraz Tuńczyk z ciepłym ogórkiem i sałatką z kopru włoskiego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść tuńczyka w rondlu, wystarczająco dużym, aby go utrzymać (patrz pokaz slajdów). Tymianek i czosnek sklejamy po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Wlać oliwę z oliwek i ożywić tuńczyka tak, że trochę oleju rozprzestrzenia się pod nim. Chcesz, aby tuńczyk był pokryty 1/2 do 2/3. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
3
Ustaw patelnię na średnim małym ogniu (jeśli Kuchenka jest BTU-rific, może być konieczne, aby utrzymać ją na niskim poziomie). Delikatnie kłusować tuńczyka, łyżką ciepłego oleju na wierzchu, jak idzie i obracając tuńczyka raz. Chcesz gotować, aż będzie jeszcze różowy wewnątrz, ale gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Wyjąć na deskę do krojenia. Zachowaj pyszny olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Pokroić ziemniaki, i połowę fasolki szparagowej (jeśli są duże; zachować je w całości, jeśli małe). Podziel ziemniaki, fasolkę szparagową i fasolkę żurawinową na 4 talerze. Użyj palców, aby wyciągnąć tuńczyka na kawałki wielkości kęsa i zorganizować na szczycie warzyw. Łyżkę oleju do sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola żurawinowaFasola żurawinowa
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
6
Na każdą sałatkę posypać łyżeczką octu. Doprawić solą i grubo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny PieprzGrubo Zmielony Czarny Pieprz
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Uwaga: jeśli używasz suszonej fasoli żurawinowej, mocz fasolę przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Fasola żurawinowaSuszona Fasola żurawinowa
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
8
Drenaż. Przykryć zimną wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować, aż tylko miękkie, 60 do 90 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 38 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn