Ciepła sałatka z fasoli Frisée i Fava
Ciepłe Frisée i sałatka z fasoli Fava może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 8G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.2 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, fasola fava, pancetta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowane szaszłyki jagnięce z ciepłą sałatką z fasoli Fava, Ciepła sałatka z fasoli Fava Kamut z sosem bazyliowym Pancetta, oraz Ciepła sałatka z ziemniaków i Frisee.
Instrukcje
Obetnij fasolę. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj fasolę i gotuj 2 minuty, jeśli duża, 1 minutę, jeśli mała; odcedzić i przelać do miski z lodowatą wodą.
Odcedzić, gdy ostygnie, a następnie usunąć zewnętrzną skórę z każdej fasoli, szczypając otworzyć koniec fasoli naprzeciwko końca, który podłączył ją do strąka. Obrane fasola łatwo się wymknie. Powinieneś mieć około 1 do 1 szklanki obranej fasoli.
Saute pancetta w oliwie z oliwek na patelni na umiarkowanie małym ogniu, aż renderuje większość jego tłuszczu i zaczyna chrupać, o 5 protokół.
Dodaj szalotki i smażyć, aż zmiękną, o 1 minutę.
Dodaj zawartość patelni, pietruszki i octu.
Dobrze wrzucić, następnie dodać favas, doprawić solą i pieprzem i jeszcze raz wrzucić.
Smak i dostosować przyprawy.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;