Cielęcina Scaloppini z sosem cytrynowym

Cielęcina Scaloppini z sosem cytrynowym
Cielęcina Scaloppini z sosem cytrynowym wymaga ok. 30 minut od początku do końca. Na 1,52 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 550 kalorii. Mieszanka śmietany, bulion z kurczaka, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 29 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cielęcina Scaloppini z sosem śmietanowym szafranowym, Cielęcina Scaloppini z winem, grzybami i zieloną oliwą, oraz Kotlety Cielęce Z Sosem Cytrynowo-Kaparowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cielęcinę zanurz w ubitym jajku, a następnie naciśnij na bułkę tartą. Delikatnie otrząśnij nadmiar i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
2
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj panierowane scaloppini, i gotować, aż złoty brąz z obu stron, a nie różowy w środku, o 4 protokół z każdej strony.
4
Wyjmij do wyłożonej papierowym ręcznikiem płyty i utrzymuj ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
5
Wlać sok z cytryny i białe wino. Zwiększyć ciepło do wysokiej, i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 1 minutę. Skrobię kukurydzianą rozpuścić w około 2 łyżkach bulionu z kurczaka i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
6
Wlać pozostały rosół z kurczaka na patelnię, doprawić pieprzem czosnkowym i pieprzem cytrynowym i doprowadzić do wrzenia. Gdy sos się zagotuje, wymieszaj rozpuszczoną skrobię kukurydzianą i gotuj, aż zgęstnieje i będzie przezroczysty, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Pieprz CytrynowyPieprz Cytrynowy
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
SOS wyjąć z ognia, a następnie ubić w gęstej śmietanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
Cielęcinę ułożyć na półmisku i polać sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn