Kwaśna śmietana warstwa ciasto z pekan kruche może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 809 kalorii. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z migdałów, wodę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowe Z Kwaśną Śmietaną, Ciasto Czekoladowe Z Kwaśną Śmietaną, oraz Easy Almond Sour Cream Layer Cake.
Instrukcje
1
Spray blachy do pieczenia z nonstick spray.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
2
Połącz cukier, 1/4 szklanki wody i śmietanę z kamienia nazębnego w dużym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż syrop ma głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkowanie boków patelni mokrą szczotką do ciast, o 9 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Tatarski
Cukier
Syrop
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia Z Sosem
Patelnia
3
Dodać posiekane orzechy pekan i wirować do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzechów Pekan
4
Wylać na przygotowaną blachę do pieczenia; rozprowadzić równomiernie. Chłodny kruchy całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
5
Wytnij 3 duże kawałki kruche (każdy około 1 1/2 cala).
6
Pokrój Pozostałe kruche kawałki na 1/3 cala. (Można dokonać 1 tydzień wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.)
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj dwie patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala sprayem zapobiegającym przywieraniu. Dolna linia patelni z woskowanym papierem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Połącz ciasto mix, jajka, śmietana, olej, ekstrakt waniliowy i ekstrakt migdałowy w dużej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić mieszaninę, aż dobrze wymieszane, o 3 protokół; złożyć w startej słodko-gorzkiej czekoladzie. Dziel ciasto równo między przygotowanymi patelniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka Czekolada
Ekstrakt Z Wanilii
Ekstrakt Z Migdałów
Kwaśna śmietana
Ciasto Mix
Jajko
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Piec ciasta do brązowego na górze i tester włożony do środka wychodzi czysty, około 30 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojakach 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Pokroić wokół ciasta poluzować; włączyć na stojaki. Oderwać papier i całkowicie ostudzić ciasto.
1
Połącz 1/2 szklanki brązowego cukru i 3 łyżki wody w ciężkim małym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień; gotować, aż lekko zgęstnieje, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; ostudzić 5 minut.
3
Wymieszać w śmietanie. Beat 3 szklanki cukru pudru i masła w dużej misce, aż dobrze wymieszane. Ubić w brązowym cukrze. Ubij tyle pozostałego cukru pudru, aby utworzyć lukier, który jest wystarczająco gęsty, aby się rozprzestrzenić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Brązowy Cukier
Lukier
Masło
Pieprz Arbolowy
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Umieść 1 warstwę ciasta, płaską stroną do góry, na talerzu.
5
Rozprowadzić 1 szklanką lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
Pieprz Arbolowy
6
Posypać 1/2 szklanki małych kruchych kawałków; naciśnij do lukier. Wierzch drugą warstwą ciasta, płaską stroną w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
7
Rozłóż pozostały lukier na wierzchu i bokach ciasta. Stań Duże kruche kawałki w środku ciasta. Ułóż mniejsze kruche kawałki w 1-calowej szerokości granicy wokół górnej krawędzi ciasta. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
Pieprz Arbolowy
8
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed podaniem.)