Ciasto śliwkowe Iny z lukrem maślanym
Ciasto śliwkowe Iny z lukrem maślanym może być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Za 78 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis daje 8 porcji z 433 kalorii, 7G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i podnieś syrop kukurydziany, mieloną gałkę muszkatołową, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako deser. 598 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co nie jest takie niesamowite. Ciasto śliwkowe Iny z lukrem maślanym, Przyprawione ciasto śliwkowe z polewą z serka śmietankowego, oraz Ciasto maślane z polewą karmelową są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Na ciasto: Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F i posmaruj masłem formę do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali.
Umieść suszone śliwki w małym rondelku. Zalej je wodą. Doprowadzić do niskiego wrzenia i gotować do miękkości i zacierania, około 8 minut.
Odcedź wodę i zetrzyj suszone śliwki na talerzu. Można zostawić za sobą małe kawałki. Odłóż śliwki na bok i zrób ciasto.
Przesiej mąkę, sodę oczyszczoną, ziele angielskie, cynamon i gałkę muszkatołową. Mmmm... pachnie jak święta.
W osobnej misce wymieszaj olej, cukier, wanilię i jajka.
Połącz mokre i suche składniki i rozpryskaj w maślance. Mieszaj, aż się połączysz. Mieszanina będzie lekko grudkowata.
Teraz Wrzuć tłuczone śliwki. A jeśli twój miód wejdzie, gdy wykonujesz ten krok, osłoń miskę ciałem i szybko zamieszaj. To, czego nie wie, nie zaszkodzi mu.
Wlać do przygotowanej formy do pieczenia i piec przez 35 do 40 minut. Babcia Iny była nieugięta:nie upiec ciasta. Chcesz, żeby był miły i wilgotny.
Połącz cukier, maślankę, masło, syrop kukurydziany, sodę oczyszczoną i wanilię w średnim rondlu. Wymieszaj, aby połączyć. Doprowadzić do powolnego wrzenia na średnim ogniu. Nie trzeba mieszać. Kontynuuj gotowanie, aż lukier zmieni kolor na jasny karmel, 5 do 7 minut. Ważne: lukier powinien mieć kolor karmelu, ale jeszcze nie jędrny i lepki. Musi być nalewany.
Wyciągnij ciasto z piekarnika. Staraj się nie zemdleć, ponieważ pachnie absolutnie Bosko.
Gdy ciasto jest bardzo ciepłe, wylej lukier równomiernie na wierzch. Pracuj szybko, ponieważ szybko zacznie wsiąkać w ciasto.
Rozprowadź płaszcz równomiernie ... więc proszę, zrób sobie przysługę: polizaj szpatułkę. To sprawi, że się uśmiechniesz.
Podawaj natychmiast lub pozostaw ciasto na chwilę na blacie przed podaniem. Z wiekiem staje się coraz lepiej.
Pomocna wskazówka: podawaj bez ujawniania, że ciasto zawiera suszone śliwki.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "