Ciasto z rodzynkami gotowane przez babcię
Ciasto z rodzynkami gotowane przez babcię to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Ten deser ma 442 kalorie, 5G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 10 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, ekstrakt z wanilii, rodzynki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 27%. Spróbuj Gotowane Ciasto Z Rodzynkami, Ciasto gruszkowe mojej babci, oraz Ciasto czekoladowe babci dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 325 stopni (165 stopni C). Nasmaruj patelnię 9 x 5 cali. Odstawić.
W rondlu 3 quart gotuj rodzynki powoli podlewaj, aż zostanie 1 szklanka wody, a rodzynki będą pulchne. Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia.
Wymieszać z cukrem i jajkiem.
Przyprawy wymieszać z wrzącą wodą i dodać do mieszanki rodzynek.
Dodaj mąkę, sodę, wanilię i na koniec stopione skracanie. Dobrze się mieszają.
Wlać do patelni bochenkowej.
Piec przez 40 do 50 minut. Gdy cool zrobić glazury mieszając cukierników cukier, zmielony cynamon i mleko.
Rozprowadzić na ostudzonym cieście.