Ciasto Z Maślanką Cytrynową
Ciasto z maślanką cytrynową może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 553 kalorie, 9g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 70 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka skracania, cukierników, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Bułeczki z maślanką cytrynową z polewą cytrynową, Ciasto z maślanką cytrynową z polewą cytrynową, oraz Maślanka Ciasto Cytrynowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Połączyć 2 szklanki mąki, 1 łyżka. cukier cukierniczy i 1 łyżeczka. sól w misce.
Pokroić w 2/3 szklanki schłodzonego skracania blenderem do ciasta, aż mieszanina przypomina piasek i kamyki.
Dodaj 3 do 4 łyżek. zimną wodą; lekko wymieszać. Wklep w dysk, zawiń w plastik i schłodź przez 10 minut.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni; naciśnij na 9-calowy talerz ciasta. Przebić skórkę widelcem w kilku miejscach.
Ułożyć folię na skórce i wypełnić suszoną fasolą.
Usunąć folię i fasolę; piec przez 10 minut więcej.
Wyjąć skórkę i ostudzić. Ustaw piekarnik na 177°.
Ubić 1 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki. mąka, 2 łyżeczki. Skórka z cytryny i 1/4 łyżeczki. gałka muszkatołowa.
Dodać 6 dużych jajek; ubić do połączenia.
Trzepaczka w 4 łyżki. roztopione niesolone masło, 1 łyżeczka. ekstrakt z wanilii, 1/4 szklanki świeżego soku z cytryny i 1 1/2 szklanki maślanki; wlać do skórki.
Piec do wypełnienia jest ustawiony, ale jeszcze trochę jiggly w centrum, 25 do 35 protokół.