Ciasto Z Kruszonką Żurawinowo-Jabłkową

Ciasto Z Kruszonką Żurawinowo-Jabłkową
Ciasto z kruszonką żurawinowo-jabłkową może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 93 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 1G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz brązowy cukier, żurawinę, skracanie warzyw i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Kruszonka Żurawinowo-Jabłkowa, Kruszonka Żurawinowa Jabłkowa, oraz Żurawinowo-Jabłkowa Kruszonka.

Instrukcje

1
Mieszaj mąkę, masło, skracanie i sól w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w robocie kuchennym), aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek z mniej więcej grudkami masła o wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Skropić 3 łyżki wody lodowej równomiernie na mieszaninie i delikatnie wymieszać widelcem (lub impulsem), aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Wycisnąć małą garść: jeśli ciasto nie trzyma się razem, dodać więcej wody z lodem, 1/2 łyżki na raz, mieszając aż do włączenia. Nie przepracować ciasto lub ciasto będzie trudne.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
4
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na 4 porcje. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zebrać całe ciasto razem (za pomocą skrobaka do ciasta, jeśli masz) i uformować na 5-calowy dysk. Jeśli ciasto jest lepkie, lekko odkurzyć dodatkową mąką. Chill, owinięte w folię, aż do firmy, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
W misce wymieszać mąkę, brązowy cukier, cynamon i sól. Zmiksować na maśle opuszkami palców, aż utworzą się duże grudki, a następnie wymieszać z orzechami pekan. Schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CynamonCynamon
MasłoMasło
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
W dużej misce wymieszać jabłka, żurawinę, brązowy cukier, mąkę, cynamon, sól i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
żurawinażurawina
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CynamonCynamon
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Rozgrzej piekarnik do 218° z regałem w dolnej trzeciej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na 13-calową rundę, a następnie włóż do talerza ciasta. Przyciąć krawędź, pozostawiając 1/2-calowy zwis, a następnie złożyć zwis pod i zaciskać dekoracyjnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
3
Nadzienie owocowe przełożyć do skorupki pie i kropki masłem. Luźno przykryć folią i piec, aż jabłka lekko opadną, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
MasłoMasło
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Obniżyć temperaturę pieca do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Posypać kruszonką polewa nad nadzieniem i piec, odkryte, aż crumbleis rumiane, nadzienie jest bulgotanie, i jabłka są miękkie, 45 minut do 1 godziny więcej. Całkowicie schłodzić, 2 do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
* Ciasto można schłodzić do 3 dni. * Ciasto można przygotować 1 dzień wcześniej i przechowywać, luźno przykryte, w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn