Ciasto z kruszonką żurawinowo-jabłkową może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 93 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 1G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz brązowy cukier, żurawinę, skracanie warzyw i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Kruszonka Żurawinowo-Jabłkowa, Kruszonka Żurawinowa Jabłkowa, oraz Żurawinowo-Jabłkowa Kruszonka.
Instrukcje
1
Mieszaj mąkę, masło, skracanie i sól w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w robocie kuchennym), aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek z mniej więcej grudkami masła o wielkości grochu.
Skropić 3 łyżki wody lodowej równomiernie na mieszaninie i delikatnie wymieszać widelcem (lub impulsem), aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
3
Wycisnąć małą garść: jeśli ciasto nie trzyma się razem, dodać więcej wody z lodem, 1/2 łyżki na raz, mieszając aż do włączenia. Nie przepracować ciasto lub ciasto będzie trudne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ciasto
4
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na 4 porcje. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zebrać całe ciasto razem (za pomocą skrobaka do ciasta, jeśli masz) i uformować na 5-calowy dysk. Jeśli ciasto jest lepkie, lekko odkurzyć dodatkową mąką. Chill, owinięte w folię, aż do firmy, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
1
W misce wymieszać mąkę, brązowy cukier, cynamon i sól. Zmiksować na maśle opuszkami palców, aż utworzą się duże grudki, a następnie wymieszać z orzechami pekan. Schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.
Rozgrzej piekarnik do 218° z regałem w dolnej trzeciej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na 13-calową rundę, a następnie włóż do talerza ciasta. Przyciąć krawędź, pozostawiając 1/2-calowy zwis, a następnie złożyć zwis pod i zaciskać dekoracyjnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do Ciasta
3
Nadzienie owocowe przełożyć do skorupki pie i kropki masłem. Luźno przykryć folią i piec, aż jabłka lekko opadną, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Do Konserwowania,
Masło
Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Folia Aluminiowa
4
Obniżyć temperaturę pieca do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Posypać kruszonką polewa nad nadzieniem i piec, odkryte, aż crumbleis rumiane, nadzienie jest bulgotanie, i jabłka są miękkie, 45 minut do 1 godziny więcej. Całkowicie schłodzić, 2 do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
* Ciasto można schłodzić do 3 dni. * Ciasto można przygotować 1 dzień wcześniej i przechowywać, luźno przykryte, w temperaturze pokojowej.