Ciasto Z Konfiturami Gruszkowymi
Gruszka przetwory ciasto może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.13 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 517 kalorii, 8G białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Mieszanka pekanów, mielona gałka muszkatołowa, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Z Konfiturami Gruszkowymi, Konfitury Imbirowo-Gruszkowe, oraz Konfitury gruszkowo-imbirowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar i mąka 3 (9 cali) Patelnie. Przesiać razem 2 1/2 szklanki mąki, cynamon, ziele angielskie i gałkę muszkatołową; odstawić. Pekan wrzucić w 1/2 szklanki mąki; odstawić.
W dużej misce, śmietany razem 1 szklanka masła i 2 szklanki cukru, aż lekkie i puszyste. Ubić żółtka po kolei. Rozpuścić sodę oczyszczoną w maślance. Ubić mieszankę mąki na przemian z maślanką. Złożyć w mieszaninie orzechów pekan i konfitury gruszki.
W dużej szklanej lub metalowej misce do mieszania ubijaj białka, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż 1/3 białek do ciasta, a następnie szybko złóż pozostałe białka, aż nie pozostaną smugi.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 35 do 40 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Pozostaw do ostygnięcia na patelni na 10 minut, a następnie odwróć się na stojaku z drutu i całkowicie ostudź.
Zrobić lukier: w dużym rondlu, połączyć 3 szklanki cukru i mleka. Gotować na małym ogniu, często mieszając, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Umieść pozostały 1 1/2 szklanki cukru na żeliwnej patelni, gotuj na średnim ogniu, stale mieszając, aż cukier się rozpuści i stanie się złotym syropem.
Zdjąć z ognia i ostrożnie wymieszać z masłem. Stopniowo wlać mieszaninę syrop do mieszaniny mleka w rondlu. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina osiągnie miękką kulkę (240 stopni F / 115 stopni C).
Zdjąć z ognia i ubić ze średnią prędkością mieszaniny elektrycznej przez około 5 minut lub aż wystarczająco gęste, aby się rozprzestrzenić.
Rozprowadzić natychmiast na ostudzonym cieście.