Ciasto Z Jabłkami
Apple Crumb Pie może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na deser. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 2,85 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 63g tłuszczu, oraz w sumie 1268 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka jabłek, cukru, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest dobre. Spróbuj Batony Pumpkin Pie Crumb (Bezglutenowe, Bez Cukru Rafinowanego + Wegańskie), Ciasto z rabarbarem i szarlotką, oraz Szarlotka Pieczone Pączki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Ułóż pokrojone jabłka w dużej misce.
W razie potrzeby posypać sokiem z cytryny. W małej misce wymieszaj biały cukier, 2 łyżki mąki, cynamon i gałkę muszkatołową.
Mieszankę posypać jabłkami. Wrzucić, aż jabłka są równomiernie pokryte. W razie potrzeby wymieszać rodzynki i orzechy włoskie. Mieszankę łyżką do skorupy ciasta.
W małej misce wymieszać 1/2 szklanki mąki i brązowego cukru.
Pokrój w maśle lub margarynie, aż mieszanina będzie krucha.
Mieszaninę posypać nadzieniem jabłkowym. Pokrywa górna luźno folią aluminiową.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 25 minut.
Wyjąć folię i piec dodatkowe 25 do 30 minut, aż top będzie złoty kolor. Schłodzić na stojaku z drutu.