Ciasto Z Indykiem Po Holendersku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanki z indyka w stylu holenderskim. Ten przepis służy 6. Na $6.99 za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1557 kalorii, 103g białka, oraz 80 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz pasternak, mąkę, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Kieszenie Z Kurczaka Pot Pie, oraz Domowa Zupa Z Kurczaka Pot Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, ubić razem mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. Mieszając drewnianą łyżką, powoli wlej śmietanę do środka miski i kontynuuj mieszanie, aż ciasto po prostu uformuje się.
Przełożyć ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zwinąć w prostokąt o grubości 3/4 cala.
Pokrój ciasto na 6 dużych, równych kwadratów i przenieś je do wyłożonej pergaminem blachy do pieczenia. Przechowywać w lodówce do momentu użycia. (Biszkopt można przygotować z wyprzedzeniem.)
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Pierś z indyka ułożyć na dużej patelni, przykryć bulionem z kurczaka, doprawić solą i pieprzem do smaku. Pieczeń, aż tylko gotowane przez i natychmiastowy odczyt termometr włożony do piersi czyta 165 stopni F.
Przełożyć pierś indyka na talerz i ostudzić. Wyciągnij indyka na małe kawałki i odstaw na bok.
Przełożyć wywar z kurczaka do rondla, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć do 1 1/2 szklanki.
W małym rondelku rozpuścić 2 łyżki masła. W innej patelni, wrzucić razem marchew, rutabaga, pasternak, rzepa z masłem i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Pieczeń aż rumiane i miękkie, o 35 do 40 protokół.
Podgrzać 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż przezroczyste, o 6 do 8 protokół.
Dodać grzyby i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, o 10 protokół. Odstawić.
W międzyczasie podgrzej pozostałe 2 łyżki masła w rondlu na średnim ogniu.
Dodać mąkę i gotować, mieszając, przez 5 minut.
Dodać zmniejszony bulion z kurczaka, doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Podczas gdy sos jest gotowanie, piec herbatniki aż złoty kolor, o 15 protokół.
Śmietanę wymieszać z sosem i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z wyciągniętym indykiem, prażonymi warzywami, mieszanką cebulowo-grzybową, tymiankiem i pietruszką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Nadzienie można przygotować do 3 dni wcześniej i podgrzać przed podaniem.)
Podziel gorące nadzienie na 6 rozgrzanych misek o szerokości 12 cali.
Na środku każdego z nich umieścić herbatnik i natychmiast podawać.