Ciasto Z Funtem Irlandzkim

Ciasto Z Funtem Irlandzkim
Irish Pound Cake to Europejski przepis, który służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 80g białka, 291g tłuszczu, oraz w sumie 5409 kalorii. Na 8,73 zł / porcja, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną buławę, serek, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 70%. Spróbuj Irish Cream Pound Cake, Chocolate Chip Irish Cream Pound Cake, oraz Irish Apple Cake with Irish Whiskey Caramel Sauce dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj i mąkę patelnią z rurki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Beat masło i serek z mikserem elektrycznym w dużej misce, aż lekkie i puszyste. Ubij w cukrze, aż dobrze wymieszane. Mieszanina powinna być zauważalnie jaśniejsza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodać jajka w temperaturze pokojowej po kolei, pozwalając każdemu jajku mieszać się w mieszaninę masła przed dodaniem następnego. 2 łyżki mąki ubić z ostatnim jajkiem. Wymieszać w pozostałych 2 szklanki mąki, aż tylko połączone; mieszać w mac, wanilia, i whisky.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
WhiskeyWhiskey
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
4
Wlać do przygotowanej miski rurki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 1 godziny. Schłodzić w patelniach przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia35
Magazyn