Ciasto Z Białej Czekolady
Ciasto z białej czekolady wymaga z grubsza 55 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.08 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 486 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, cukier, czekolada, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Sprawdza się jako dość niedrogi deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 15%. Podobne przepisy to Ciasto z białej czekolady z nadzieniem morelowym i kremem z białej czekolady, The Whiteout Cake: białe ciasto warstwowe z lukrem z białej czekolady, oraz Ciasto z białej czekolady z lukrem z białej czekolady.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Przesiać razem 2 1/2 szklanki mąki, soda oczyszczona, proszek do pieczenia i sól. Odstawić.
W małym rondlu, stopić 6 uncji białej czekolady i gorącej wody na małym ogniu. Wymieszać, aż będzie gładka i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
W dużej misce, śmietana 1 szklanka masła i 1 1/2 szklanki cukru, aż lekkie i puszyste.
Dodawać jajka po kolei, dobrze ubijając z każdym dodatkiem. Mieszamy mieszankę mąki na przemian z maślanką.
Wymieszać w roztopionej białej czekoladzie.
Wlać ciasto do dwóch 9 calowych okrągłych patelni do ciast.
Piec przez 30 do 35 minut w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Aby lukier: w średniej misce, połączyć 6 uncji białej czekolady, 2 1/2 łyżki mąki i 1 szklanka mleka. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina będzie bardzo gęsta. Całkowicie fajne.
W dużej misce, śmietana 1 szklanka masła, 1 szklanka cukru i 1 łyżeczka wanilii; beat do światła i puszyste. Stopniowo dodawać schłodzoną mieszaninę białej czekolady. Beat z dużą prędkością, aż będzie konsystencja bitej śmietany.
Rozprowadzić między warstwami, na wierzchu i bokach ciasta.