Ciasto winne z Macerowanymi truskawkami
Ciasto winne z Macerowanymi truskawkami może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i podnieś cukierników paschalnych, skórkę z cytryny, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto cytrynowo-migdałowe z Macerowanymi truskawkami, Tort oliwkowy z lodami truskawkowymi i Macerowanymi truskawkami, oraz Ciasto migdałowe z Crème Anglaise i Macerowanymi truskawkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
W misce wymieszać ciasto z macą, skrobię ziemniaczaną i sól. Wymieszaj Wino i sok z cytryny w innej misce lub szklance.
Żółtka ubić w dużej misce mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż będą gładkie, a następnie dodać skórkę.
Dodaj 1 szklankę cukru stopniowo, ubijając i ubijać, aż mieszanina będzie bardzo gęsta i blada, 2 do 3 minut.
Z mikserem przy niskiej prędkości, dodać połowę mieszanki mączki z ciasta Macy do żółtek, a następnie całą mieszaninę wina.
Dodaj pozostałą mieszankę Macy, mieszając aż do połączenia.
Ubij białka ze szczyptą soli w innej misce z oczyszczonymi ubijakami ze średnią prędkością, aż utrzymają miękkie szczyty.
Dodać pozostałe 1/4 szklanki cukru trochę na raz, ubijając, i ubijać, aż białka po prostu trzymać sztywne szczyty. Złóż jedną czwartą białek w mieszaninę żółtkową, aby rozjaśnić, a następnie złóż pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie.
Wlać ciasto do nieoczyszczonej miski rurowej i mocno trzy razy na powierzchni roboczej, aby wyeliminować duże pęcherzyki powietrza.
Piec spongecake, aż top będzie złoty i sprężyny z powrotem, gdy jest wciśnięty delikatnie, 35 do 40 minut. Natychmiast obrócić patelnię do góry nogami na stojaku i całkowicie ostudzić, około 1 godziny. Uruchom nóż wokół wewnętrznych i zewnętrznych krawędzi ciasta poluzować, a następnie usunąć z patelni.
Podczas gdy ciasto ostygnie, delikatnie wymieszaj truskawki, Wino i cukier, aż cukier się rozpuści, a następnie odstaw na co najmniej 30 minut.
Ciasto wymieszać z cukrem i podawać z truskawkami.
* Ciasto można przygotować 1 dzień wcześniej, schłodzić i wyjąć z patelni, a następnie przechowywać, przykryć folią, w temperaturze pokojowej.* Jeśli nie możesz znaleźć posiłku z ciastem Macy, drobno zmiel zwykły posiłek Macy w blenderze lub młynku do kawy / przypraw.