Ciasto Szyfonowe Bezglutenowe
Need a bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i deser wegetariański? Bezglutenowe ciasto z szyfonu może być spektakularny przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 403 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz gumę ksantanową, krem z kamienia nazębnego, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Espresso Chiffon Cake (Bez Orzechów, Bez Soi), Ciasto bananowe czekoladowe z lukrem z masłem orzechowym-bezglutenowe, bezmleczne, bez soi, oraz Bezmleczne, bez jajek, bezglutenowe ciasto kawowe z polewą Streusel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Ubić razem cukier granulowany, mąkę z białego ryżu, skrobię ziemniaczaną, skrobię z tapioki, proszek do pieczenia, sól i gumę ksantanową w średniej misce. Odstawić. W dużej misce wymieszać żółtka, wodę, olej roślinny i ekstrakt waniliowy.
Dodać wymieszane suche składniki.
Wymieszać, aż grube ciasto będzie grube i gładkie.
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, połączyć białka jaj i śmietanę tatarską. Ubijaj z dużą prędkością, aż utworzą się średnie szczyty.
Dodać ubite białka, jedną czwartą na raz, do ciasta. Złóż, uważając, aby nie opróżnić ciasta, dopóki nie pozostaną duże grudki białek.
Łyżka ciasto do ungreased 10-calowy rurki (angel food) patelni.
Piec, aż ciasto będzie złoty kolor i sprężyny z powrotem w dotyku, około jednej godziny.
Wyjąć z piekarnika i natychmiast odwrócić patelnię na nogi, które znajdują się na patelni lub na szyjkę butelki piwa lub wina. Pozostawić ciasto do ostygnięcia na patelni do góry nogami.
Aby usunąć ciasto z patelni, Uruchom nóż wokół zewnętrznej części ciasta i wokół rurki. Przekręć ciasto na talerz. Przechowywać ciasto, pokryte, na ladzie przez okres do czterech dni.