Ciasto pomarańczowe mince paszteciki
Ciasto pomarańczowe mince ciasta wymaga około 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 30. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 93 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz mocną mąkę, jajko, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 1%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Mini Pomarańczowe Placki Mince, Placki mince z pomarańczą, żurawiną i migdałami, oraz Placki Mince są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
W maszynce, whizz razem mąkę, cukier puder i masło, aż tworzą drobne okruchy (lub wcierać palcami). Z ostrza działa, dodać skórkę, a następnie 3 łyżki soku pomarańczowego. Proces przez kilka sekund, aż mieszanina tworzy grudki. Jeśli potrzebujesz, dodaj kilka dodatkowych łyżeczek soku pomarańczowego, aby połączyć ciasto.
Wyłożyć na bardzo lekko posmarowaną mąką powierzchnię, krótko zagnieść, aż będzie gładka, następnie schłodzić w lodówce przez 30 minut lub aż będzie jędrna. Ciasto może być wykonane do 3 dni wcześniej lub zamrożone do 1 miesiąca.
Lekko odkurzyć powierzchnię roboczą mąką, następnie rozwałkować ciasto do grubości ok.
Wytnij 12 x 8 cm okrągłych frezem karbowanym i wciśnij do 12-otworowej nieprzywierającej bułki. Ponownie zwinąć lamówki na tę samą grubość i wytłoczyć 12 naboi x 5 cm na wierzch. Łyżka około 1 łyżki mięsa mielonego do każdej podstawy i nacisnąć na wierzchu.
Umyć wierzch z jajkiem, a następnie piec przez 15-20 minut, aż złoty i chrupiący. Ostudzić przez kilka minut, następnie wyjąć z puszek nóż stołowy i ostudzić na stojaku z drutu. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia. Ciepłe delikatnie podawać, posypane przesianym cukrem pudrem, jeśli chcesz.