Ciasto piernikowe Guinness Stout to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 603 kalorie. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.38 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka ziela angielskiego, soli, cukru granulowanego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest idealny do dzień św. Patryka. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Wegańskie Piernikowe Ciasteczka Z Guinnessem Stoutem, Ciasto Guinness Stout z lukrem Guinness Buttercream, oraz Czekoladowe Ciasto Guinness Stout Mug dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Masło dwa 8 na 8 cali. szklane lub lekkie metalowe naczynia do pieczenia. Zagotuj Guinness stout i ciemną melasę w dużym, głębokim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Guinness
Melasa Ciemna
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Wyjąć z ognia i ubić sodą oczyszczoną( będzie piana dramatycznie); ostudzić. W misce ubij cynamon, imbir, ziele angielskie, sól i mąkę.
Dodać jajka i skórkę z cytryny i jeszcze raz wymieszać. Stopniowo mieszaj suche składniki w czterech partiach, na przemian z mieszanką Guinnessa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Cytrynowa
Guinness
Jajko
6
Wlać ciasto do natłuszczonych naczyń do pieczenia, dzieląc równomiernie.
7
Piec 30 do 40 minut, lub do wykałaczki włożonej do ośrodków wychodzi czysty. Ciasto ostudzić na drucianym stojaku, następnie nasypać cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Stojak Na Druty
Piekarnik
8
Każde ciasto pokroić na 4 do 6 kwadratów i ułożyć na półmisku.
9
W małej miseczce ubij śmietanę i cukier granulowany, aż śmietana będzie miękka. Wymieszać wszystko oprócz łyżeczki krystalizowanego imbiru i podawać w misce obok ciasta, posypane ostatnim kawałkiem imbiru.