Ciasto orkiszowe Pizza z koprem włoskim, Prosciutto i jabłkami

Ciasto orkiszowe Pizza z koprem włoskim, Prosciutto i jabłkami
Pizza orkiszowa z koprem włoskim, Prosciutto i jabłkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 742 kalorie, 21g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na 3,07 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś żarówkę kopru włoskiego, grubą mączkę kukurydzianą, kapary nonpareil i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Orkiszowe Pizza Z Koprem Włoskim, Prosciutto I Jabłkami, Ciasto Orkiszowe Pizza Z Koprem, Prosciutto I Jabłka Przepis, oraz Pizza z pieczarkami Portobello ze skórką orkiszową.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszać mąkę orkiszową, proszek do pieczenia, sól i cukier. Zrób studnię w środku. W małej misce, połączyć ricotta, mleko, olej lniany, i jajko i ubić widelcem, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka OrkiszowaMąka Orkiszowa
Ser RicottaSer Ricotta
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wlać mieszaninę ricotta do studni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
1
Umieść mąkę orkiszową, proszek do pieczenia, sól i cukier w misce i przetwarzaj przez około 10 sekund. W małej misce, połączyć ricotta, mleko, olej lniany, i jajko i ubić widelcem, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka OrkiszowaMąka Orkiszowa
Ser RicottaSer Ricotta
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wlać mieszaninę ricotta na wierzch mieszanki mąki i pulsować, w odstępach 1-sekundowych, tylko do momentu, gdy powstanie kulka, 5 do 10 impulsów. Ciasto będzie dość wilgotne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Ciasto przełożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię roboczą. Lekko mąkę ręce i krótko zagnieść 5 do 7 obrotów, aby uzyskać gładkie, ale lekko lepkie ciasto. Owinąć ciasto w folię i odstawić w temperaturze pokojowej na 30 do 45 minut, aby otręby w mące zmiękły.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
OtrębyOtręby
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
3 W międzyczasie umieść kamień do pieczenia na stojaku na dolnej półce i rozgrzej piekarnik do 218°. obficie posyp skórkę do pizzy grubą mąką kukurydzianą. Drobno posiekać białe i jasnozielone części zielonej cebuli, aż masz 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Połącz je z kwaśną śmietaną, kaparami i 1/4 łyżeczki pieprzu w małej misce. Drobno posiekać ciemnozielone części (około 1/4 szklanki) i odstawić do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
KaparyKapary
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
4 Rozpakuj ciasto, przenieś na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą i pokrój na 2 kawałki. Przechowywać 1 sztukę pokrytą folią. Lekko posmaruj ręce i krótko zagniataj drugą, aż będzie gładka, 7 do 10 obrotów. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto na wydłużoną pizzę, 11 na 8 cali i około 1/4 cala grubości. Wykonuj to etapami, od czasu do czasu obracając ciasto i rozwałkowując je dalej, lekko zalewając powierzchnię roboczą i wałek do ciasta za każdym razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
7
Ciasto ułożyć na skórce do pizzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
8
Rozłóż połowę kwaśnej śmietany, pozostawiając granicę 1/2 cala. Przykryć połową plasterków jabłka, na wierzch połową plasterków kopru włoskiego i posypać połową prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Koper WłoskiKoper Włoski
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
9
Umyj obramowanie olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
10
5 Przesuń ciasto na kamień do pieczenia i piec, aż koper włoski po prostu zacznie brązowieć na krawędziach, a obręcz zmieni kolor na złoty i zacznie chrupać — powinno dać się po naciśnięciu palcem-około 15 minut. Użyj dużej szpatułki, aby podnieść krawędzie pizzy, abyś mógł wsunąć skórkę pod spodem; ostrożnie przenieś pizzę na drewnianą deskę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
11
Posypać połową zielonej cebuli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
PieprzPieprz
12
Pokrój ostrym nożem i podawaj od razu. Powtórz z drugą pizzą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
13
Aby uzyskać przewagę: ciasto, jak w krokach 1 i 2, można przygotować 1 dzień wcześniej. Chłód, owinięty w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
14
Wyjąć ciasto z lodówki i rozpakować; lekko spłaszczyć i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej podczas przygotowywania składników i rozgrzać piekarnik, około 1 hour.To rozjaśnij: możesz używać częściowo odtłuszczonej ricotty, mleka o niskiej zawartości tłuszczu i kwaśnej śmietany o niskiej zawartości tłuszczu, ale nie używaj beztłuszczowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasna śmietanaJasna śmietana
Niskotłuszczowy Ser RicottaNiskotłuszczowy Ser Ricotta
1 Procent Mleka1 Procent Mleka
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Przedrukowane za zgodą starożytnych ziaren dla nowoczesnych posiłków: śródziemnomorskie przepisy na pełnoziarniste jęczmień, Farro, Kamut, Polenta, jagody pszenicy i inne autorstwa Marii Speck. Copyright © 2011 by Maria Speck; photographs copyright © 2011 by Sara Remington. Wydany przez Ten Speed Press, imprint The Crown Publishing Group, oddział Random House, Inc.Maria Speck dorastała w Grecji i Niemczech, zanim jako młoda dorosła przeprowadziła się do Stanów Zjednoczonych. Jest pisarką i dziennikarką, współtworzyła Gourmet, Saveur i Gastronomica, a także Marie Claire i Elle. Jej popularne lekcje gotowania w Cambridge, Massachusetts, koncentrują się na smakach i stylach gotowania Morza Śródziemnego oraz na tworzeniu innowacyjnych i pysznych posiłków z pełnoziarnistymi ziarnami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody PszenneJagody Pszenne
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
JęczmieńJęczmień
ZiarnaZiarna
FarroFarro
KamutKamut
SpeckSpeck
16
Dodaj notatki moje notatki
17
edytuj moje notatki
18
zrobione
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn