Ciasto Malinowo-Lemoniadowe
Need a deser bezmleczny? Ciasto malinowo-Lemoniadowe może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 463 kalorie, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz białka jaj, betty ciasto mix, koncentrat lemoniady, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Tort Malinowo-Lemoniadowy Bundt, Lemoniada Malinowa, oraz Ciasto Malinowo-Lemoniadowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Spryskaj dno tylko patelni 13x9 cali sprayem do pieczenia z mąką. W małej misce wymieszać gorącą wodę i żelatynę, aż żelatyna całkowicie się rozpuści; lekko ostudzić.
W dużej misce, ubić ciasto mix, 1/4 szklanki mieszaniny żelatyny, 1/4 szklanki koncentratu lemoniady, woda, olej i białka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minut.
Wlać na patelnię. Zachowaj pozostałą mieszaninę żelatyny i koncentrat lemoniady.
Piec 25 do 31 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Poke ciepłe ciasto każdy cal z widelcem palców.
Wyjąć 1 łyżkę zarezerwowanej mieszaniny żelatyny do mikrofalówki budyniu kubek lub małej miski. W innej małej misce wymieszaj pozostałą mieszaninę żelatyny i pozostałą 1/4 szklanki koncentratu lemoniady; powoli polej ciasto. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
W średniej misce, złożyć lukier i ubitą polewą; ciasto mróz. Kuchenka mikrofalowa 1 łyżka mieszanki żelatyny odkryte na wysokiej 10 sekund do upłynnienia. Używając 1/4 łyżeczki miarki, umieść małe krople mieszaniny żelatyny na lukier; łyżką lub wykałaczką, zawirować żelatynę w lukier.
Każdy kawałek udekoruj paskami malin i skórki cytryny. Przechowywać w lodówce.