Ciasto Karmelowo-Jabłkowe Do Góry Nogami

Ciasto Karmelowo-Jabłkowe Do Góry Nogami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta karmelowo-jabłkowego do góry nogami. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 555 kalorii, 5G białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka śmietany do ubijania, zmielony cynamon, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto Karmelowo-Jabłkowe Do Góry Nogami, Ciasto Karmelowo-Jabłkowe Do Góry Nogami, oraz Ciasto Karmelowo-Jabłkowe Do Góry Nogami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 163°. spryskać dno i boki 8-lub 9-calowej kwadratowej patelni z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W rondlu 1-quart, roztopić 1/4 szklanki masła na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z brązowym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Podgrzać do wrzenia; usunąć z ognia. Wymieszać w 1/2 łyżeczki cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
4
Wlać na patelnię; rozprowadzić równomiernie. Ułóż kliny jabłkowe na mieszance brązowego cukru, nakładając się szczelnie i wykonując 2 warstwy, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
W średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki cynamonu i sól; odstawić. W dużej misce, beat 1 Puchar cukru granulowanego i 1/2 Puchar masła z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, skrobanie miski od czasu do czasu, aż puszyste. Ubić w jajkach, jeden po drugim, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
CynamonCynamon
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Dodaj wanilię. Stopniowo ubijaj mieszankę mąki na przemian z mlekiem, ubijając po każdym dodaniu, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
7
Rozłóż ciasto na klinach jabłek w mieszance brązowego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
8
Piec 55 do 65 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić na stojaku chłodzącym 15 minut. W międzyczasie, w średniej misce, ubijaj śmietanę na dużej prędkości, aż zacznie gęstnieć. Stopniowo dodawać 2 łyżki granulowanego cukru, ubijając aż do uzyskania miękkich szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Uruchom nóż wokół boków patelni poluzować ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
10
Umieść żaroodporny talerz do serwowania do góry nogami nad patelnią; obróć płytę i patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Zdjąć patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Podawać ciepłe ciasto z bitą śmietaną. Przechowywać ciasto luźno przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn