Ciasto karmelowe III
Ciasto karmelowe III to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 1156 kalorii, 17g białka, oraz 64G tłuszczu. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka masła, soli, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Świetnie sprawdza się jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest dobre. Podobne przepisy to Złote monety z marakui, karmelowe migdałowe magiczne fasolki pokryte czekoladą i czekoladowe batoniki z Karmelu cynamonowego, Placek Maślany, oraz Ciasto Wiśniowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C.)
W ciężkiej patelni żelaza, na średnim ogniu, wymieszać 1 szklanka cukru, aż stopi się i złoty kolor. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i wymieszaj we wrzącej wodzie. Odstawić.
W ciężkim rondlu rozpuść masło.
Do masła dokładnie wymieszać mąkę i sól. Wymieszać w 1/4 mleka. Powrót patelni do pieca, na małym ogniu, i dodać pozostałe 1/4 szklanki mleka i syrop karmelowy. Gotować, stale mieszając, aż zgęstnieje. Żółtka umieścić w małej misce.
Dodać około 1/2 gorącej mieszaniny do żółtek.
Wlać mieszaninę żółtkową z powrotem do pozostałej mieszaniny karmelu. Gotować 1 minutę i wlać do upieczonej skorupki ciasta.
Białka ubić śmietaną z kamienia nazębnego do spienienia.
Dodać pozostały 1/2 szklanki cukru, bardzo powoli, ubijając, aż białka będą sztywne.
Rozłóż na nadzieniu i piec w temperaturze 400 stopni przez 10 minut, lub do momentu, gdy beza będzie lekko rumiana.