Ciasto jagodowe ze skórką z mąki kukurydzianej i kremem cytrynowym

Ciasto jagodowe ze skórką z mąki kukurydzianej i kremem cytrynowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc daj ciasto z jagodami ze skórką z mąki kukurydzianej i kremem cytrynowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 622 kalorie. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, lodowatą wodę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Blackberry & Blueberry Lattice-top Pie With Lemon-cornmeal Crust, Jagodowa Galette z kukurydzianą skórką Tymiankową, oraz Borówka i jeżyna Galette ze skórką z mąki kukurydzianej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier i sól w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
2
Dodać masło i skrócić; za pomocą włączników on/off, miksować, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
3
Dodaj 4 łyżki wody z lodem; mieszaj, aż zaczną tworzyć się wilgotne grudki, dodając więcej wody z lodem przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zbierz ciasto w piłkę. Podziel ciasto na pół; każdą połówkę spłaszczyć na dysk. Owiń dyski oddzielnie w plastik i schładzaj co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce. Zmiękcz ciasto 10 minut w temperaturze pokojowej przed rozwałkowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
1
Połączyć jagody, cukier, skrobia kukurydziana, sok z cytryny, i 1 łyżka wody w dużej misce; wrzucić do mieszanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż zaczną powstawać soki, około 30 minut.
3
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Umieść obramowaną blachę do pieczenia w dolnej części piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Rozwałkuj 1 krążek ciasta pomiędzy 2 arkuszami obficie posypanego mąką papieru do 12-calowej rundy. Oderwij górną pergaminową blachę; Odwróć doughinto o średnicy 9 cali szklane naczynie na ciasto. Ostrożnie odklej drugi arkusz pergaminu. Delikatnie wcisnąć ciasto do naczynia ciasto, naciskając wszelkie pęknięcia razem w razie potrzeby, aby uszczelnić i pozostawiając zwis ciasta. Łyżka wypełniająca ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Forma PieForma Pie
6
Rozwałkuj drugi krążek ciasta między 2 arkuszami obficie posypanego mąką pergaminu do 12-calowej rundy. Oderwij górny arkusz pergaminu. Ostrożnie i równomiernie odwrócić ciasto na szczycie nadzienia. Oderwij drugi arkusz pergaminu. Trim zwis obu skorupy do 1 cala. Złóż zwis pod i naciśnij, aby uszczelnić. Ozdobnie zagniatane krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
7
Wytnij pięć 2-calowych szczelin w górnej skorupie ciasta, aby umożliwić ucieczkę pary podczas pieczenia. Lekko posmaruj górną skórkę (nie krawędzie) mlekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
MlekoMleko
8
Posypać cukrem surowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier SurowyCukier Surowy
9
Piec ciasto 15 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177° i kontynuuj pieczenie, aż skorupa będzie złotobrązowa, a wypełnienie bulgocze grubo przez szczeliny, około 1 godziny 15 minut. Fajne ciasto całkowicie na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Pokroić w kliny i podawać z kremem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CytrynaCytryna
11
* Zwany także turbinado lub demerarasugar; dostępny w większości supermarketów i w sklepach z naturalną żywnością.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier TurbinadoCukier Turbinado
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn