Ciasto Gruszkowo-Żurawinowe

Ciasto Gruszkowo-Żurawinowe
Ciasto gruszkowo-żurawinowe zajmuje około 9 godzin i 45 minut od początku do końca. Za $2.15 za porcję, dostajesz deser, który serwuje 10. Jedna porcja zawiera 687 kalorii, 5G białka, oraz 21g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś sól koszerną, sok z cytryny, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 68 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 47%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto Z Gruszką Żurawinową, Ciasto Z Gruszką Żurawinową, oraz Ciasto gruszkowo-żurawinowe.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Dla skorupy
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
3
Włóż masło, tłuszcz i sok żurawinowy do lodówki na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaPojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Jagody, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie JagodyJagody, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie Jagody
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
4
W misce robota kuchennego połącz mąkę sól i cukier, pulsując 3 do 4 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Dodaj masło i pulsuj 5 do 6 razy, aż konsystencja będzie wyglądać na mączną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
6
Dodaj skrócenie i pulsuj kolejne 3 do 4 razy, aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie JagodyJagody, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie Jagody
7
Zdejmij pokrywkę robota kuchennego i posyp 5 łyżkami soku żurawinowego. Załóż pokrywkę i pulsuj 5 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaPojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
8
W razie potrzeby dodaj więcej soku żurawinowego i pulsuj ponownie, aż mieszanina utrzyma się po ściśnięciu. Masę ciasta i podzielić na pół. Uformuj każdą połowę w krążek, zawiń w folię i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaPojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
9
Gruszki obrać i wydrążyć. Pokrój w kliny o grubości od 1/4 do 1/2 cala. Wrzuć wszystkie gruszki z 1/4 szklanki cukru, włóż do durszlaka ustawionego na dużej misce i pozostaw do odsączenia przez 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Odsączony płyn przełożyć do małego rondla, postawić na średnim ogniu i zredukować do 2 łyżek stołowych. Odstawić do ostygnięcia. Wrzuć gruszki z pozostałym cukrem, żurawiną, mąką z tapioki, dżemem, sokiem żurawinowym, sokiem z cytryny, solą i gałką muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaPojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Skrobia Z TapiokiSkrobia Z Tapioki
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Wyjmij 1 krążek ciasta z lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
3
Ułóż ciasto na lekko posypanym mąką kawałku woskowanego papieru. Lekko posyp wierzch ciasta mąką i rozwałkuj w 12-calowe koło.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
4
Umieść w 9 1/2 do 10-calowej patelni do tart o głębokości 2 cali. Delikatnie dociśnij ciasto do boków patelni, w razie potrzeby zaciskając i przycinając krawędzie. Ustaw ptaszka na środku dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Umieść gruszki w nie upieczonej skorupce ciasta koncentrycznymi okręgami, zaczynając od krawędzi, przesuwając się w kierunku środka i tworząc niewielki kopiec na środku ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Unbaked Pie CrustUnbaked Pie Crust
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
6
Posyp żurawinę po trochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
7
Wlej płyn, który pozostał w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Rozwałkuj drugie ciasto jako pierwsze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Na CiastoCiasto Na Ciasto
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
9
Umieść to ciasto na jabłkach, przeciskając ptaka przez górną skórkę. Ściśnij brzegi ciasta wokół krawędzi ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
10
Posmaruj górną skórkę zredukowanym sokiem wszędzie, z wyjątkiem krawędzi ciasta. Przytnij nadmiar ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
11
Umieść ciasto na pół arkuszu wyłożonym pergaminem i piecz na podłodze piekarnika przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Przełóż na Dolny ruszt piekarnika i kontynuuj pieczenie przez kolejne 20 minut lub do momentu, gdy gruszki będą ugotowane, ale nie papkowate.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
13
Wyjmij na stojak i ostudź przez co najmniej 4 godziny lub do prawie temperatury pokojowej.

Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce

Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce to moje najlepsze typy na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Winnice późne zbiory Riesling z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Winnice Późne Zbiory Riesling
Winnice Późne Zbiory Riesling
Jasnożółty nos otwiera się aromatami świeżego ananasa, soczystej nektaryny i nut cytrusowych. Wino w pełni pokrywa podniebienie, wyrażając żywe smaki kwiatu pomarańczy, cierpkiego jabłka granny smith i plastra miodu. Długie wykończenie zapewnia idealną równowagę słodyczy i przepysznej kwasowości, zapraszając kolejny łyk.
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn