Ciasto Dyniowe Bananowe Bezowe
Ciasto dyniowe bananowe bezowe wymaga z grubsza 3 godziny i 15 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 67 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 480 kalorii, 8G białka, oraz 27 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Udaj się do sklepu i odbierz banany, dynie cukrowe, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Babeczki Z Pumpkin Pie, oraz Pumpkin Pie Cinnamon Roll Cups dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Mąkę, cukier i szczyptę soli wymieszać w dużej misce.
Zimne masło wymieszać blenderem do ciast lub rękami, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy. Przer. w żółtkach i 1-2 łyżkach wody z lodem, aż ciasto nie będzie zbyt lepkie. Jeśli nadal jest kruchy, dodaj więcej wody z lodem, 1 łyżeczkę na raz. Uformować w kulkę, owinąć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Na posmarowanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 11-12-calowe koło za pomocą mąki do ciasta. Z łatwością ciasto na 9-calowej patelni do ciasta, mocno naciskając na dno i boki. Przeciąć nadmiar ciasta, a następnie uszczypnąć krawędzie. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do napełnienia.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Dynie podzielić na środku i zebrać nasiona. Ułóż na tacy do pieczenia, pokrój bok i piecz przez 20 minut.
Wyjmij dynie z piekarnika i ułóż banany (w skórkach) wokół i między połówkami dyni. Wróć do piekarnika i piecz przez kolejne 10 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić lekko przed manipulacją, o 5 protokół.
Wyjąć miąższ dyni i dodać do robota kuchennego. Obrać banany i dodać mięso do robota kuchennego, jak również.
Dodać 3 jajka, cukier, cynamon, 2 łyżki masła, gałkę muszkatołową, śmietanę i sól. Puree aż będzie gładkie.
Umieść blachę do pieczenia na dolnej półce piekarnika i rozgrzej do 375 stopni F.
Wlać do przygotowanej skorupki ciasta. Lekko ubić białko jaja.
Obrzeża ciasta posmarować białkiem i posypać odrobiną cukru. Ostrożnie ułożyć ciasto na rozgrzanej blasze do pieczenia, obniżyć temperaturę piekarnika do 325 stopni F i piec, aż ciasto jest ustawione, ale nadal lekko jiggles, około 50 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić całkowicie.
Ubij białka, cukier puder, śmietanę z kamienia nazębnego i szczyptę soli w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż powstaną błyszczące średnie szczyty, uważając, aby nie przebić.
Rozprowadzić mieszaninę bezową na wierzchu ciasta, pokrywając ją aż do krawędzi. Za pomocą tylnej części łyżki lekko wciśnij bezę i podciągnij łyżkę, aby utworzyć szczyty na całej powierzchni bezy (alternatywnie możesz użyć worka rurowego z dużą końcówką Gwiazdy, jeśli wybierzesz).
Aby ugotować bezę, rozgrzej brojlery stojakiem w najwyższej pozycji.
Umieść ciasto pod brojlerem i broil, aż beza jest ustawiona i złocisty brązowy, o 7 protokół, obserwując uważnie, aby uniknąć spalania, jak szybko gotuje.
Wyjąć z brojlerów i ostudzić przed podaniem.