Ciasto do pizzy II
Ciasto do pizzy II to wegańskie danie główne. Ten przepis służy 3. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1001 kalorii, 31g białka, oraz 14g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką cukier, mąkę chlebową, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Domowe ciasto na pizzę Mellow Mushroom I Kopia Kot Mellowterranean Pizza, Ciasto Do Pizzy {Smażona Pizza Ze Szpinakiem I Grzybami}, oraz Pizza z grilla (jak) + ciasto do pizzy serowej.
Instrukcje
W dużej misce do mieszania rozpuść drożdże i cukier w ciepłej wodzie.
Odstawić do kremowy; o 10 protokół.
Wymieszać oliwę z oliwek, mąkę pszenną, sól i 4 szklanki mąki chlebowej do mieszaniny drożdży.
Wymieszać z pozostałą mąką, 1/2 szklanki na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Gdy ciasto się połączy, przekręć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut. Lekko naoliwić dużą miskę do mieszania, umieścić ciasto w misce i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i umieścić w ciepłym miejscu, aby wzrosnąć do podwojenia objętości; około 1 godziny.
Opróżnić ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ciasto podzielić na trzy równe części i uformować na okrągłe. Przykryj rundy i pozwól im odpocząć przez około 10 minut. Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Użyj wałka do ciasta, aby zwinąć ciasto do pożądanego kształtu, przykryć je ulubionymi dodatkami i piec w temperaturze 425 stopni F (220 stopni C) przez około 20 minut lub aż skórka i ser będą złociste.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować, jest Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki). MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator