Ciasto czekoladowo-orzechowe Frontera Grill z bitą śmietaną
Ciasto czekoladowo-orzechowe Frontera Grill z kawą bitą śmietaną może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 470 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.22 za porcję. Jeśli masz melasę, jajka, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Śmietanowo-pomarańczowy tort kawowy z czekoladą-pekan Streusel, Mini Chocolate Pecan Pie Sernik, oraz Profiteroles z kawą bitą śmietaną.
Instrukcje
1
W misce robota kuchennego, połączyć mąkę, masło, i skrócenie. Pulsować, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek z kilkoma małymi (mniej więcej wielkości grochu) bryłkami masła.
W małej misce wymieszać cukier, sól i 4 łyżki wody z lodem. Za pomocą widelca stopniowo mieszaj mieszaninę wody lodowej w mieszaninę mąki-ciasto będzie w szorstkich, raczej sztywnych grudkach. Jeśli na dnie miski znajduje się mąka, skropić więcej lodowatej wody, 1/2 łyżki na raz, i użyć widelca, aby delikatnie ją włączyć. Nie przepracuj ciasta, bo ciasto będzie twarde. Obróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą, zbierz w kulkę i spłaszcz w mniej więcej 1-calowy cienki dysk. Owinąć w folię i schłodzić co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: ciasto może być wykonane z wyprzedzeniem i przechowywane, zawinięte w folię w lodówce, do 2 dni lub zamrożone, do 1 tygodnia; rozmrozić w lodówce przed kontynuowaniem.
Na lekko posypanej mąką powierzchni, rozwałkować ciasto na 12-calowy okrągły, a następnie przenieść na 9-calowy talerz z głębokim naczyniem. Przyciąć krawędź, pozostawiając zwis 1/2 cala, a następnie złożyć zwis pod i ozdobnie zacisnąć krawędź. Za pomocą widelca nakłuj dno i boki skorupy ciasta, a następnie schładzaj przez 30 minut. DO AHEAD: skorupę ciasta można zmontować do tego punktu i przechowywać, zapakować w plastik w lodówce, do 2 dni lub zamrożyć, do 1 tygodnia; rozmrozić w lodówce przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Ciasto
Rolka
5
Ułóż stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Lekko posmaruj 15-calową okrągłą folią i połóż ją, masło-side-down, wewnątrz schłodzonej skorupy ciasta, a następnie delikatnie naciśnij, aby wyrównać skorupę ciasno. Napełnij skorupę ciasta ciężarami ciasta lub suszoną fasolą i piecz, aż ciasto będzie ustawione i bladoniebieskie wzdłuż krawędzi, około 15 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°. ostrożnie usuń masy lub fasolę i folię i piec skorupę, aż blady złoty cały, 8 do 10 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Folia Aluminiowa
7
Całą powierzchnię ciasta posmarować lekko roztrzepanym żółtkiem i całkowicie ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
1
Ułóż stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
W dużej misce, połączyć pekan, czekolada, i mąki, i wrzucić do połączenia.
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie wiosła, połączyć masło z brązowym cukrem i ubić na średniej prędkości, aż będzie lekkie i puszyste, około 5 minut.
Dodaj syrop kukurydziany, melasę, likier o smaku kawy, wanilię i sól i ubijaj do momentu włączenia (jeśli mieszanina wydaje się oddzielać lub nie łączy się, zamień mocowanie wiosła na mocowanie trzepaczki i ubijaj do momentu włączenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Kukurydziany
Melasa
Likier
Wanilia
Kawa
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Wlać mieszaninę czekoladowo-orzechową i dobrze wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Orzeszki Pekan
7
Wlać mieszaninę do ostudzonej skorupy ciasta i piec, aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Nóż
8
Przenieś do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć. DO AHEAD: ciasto może być pieczone, chłodzone i przechowywane, zawinięte w podwójną warstwę plastiku i schłodzone, do 3 dni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
1
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki lub w dużej misce miksera z ręcznym mikserem ubijaj śmietanę, cukier i likier o Smaku kawowym, aż krem utrzyma miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier
Kawa
Krem
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
Mikser Stojący
Trzepaczka
1
Tuż przed podaniem pokroić plasterki w ciasto, a następnie ogrzać całe ciasto w piekarniku 163°, aż po prostu ogrzane przez, O 8 protokół.
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Selbach Oster Zeltinger Himmelreich Riesling Kabinett Halbtrocken z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.