Ciasto Czekoladowo-Dyniowe Marmurowe

Ciasto Czekoladowo-Dyniowe Marmurowe
Czekoladowo-dyniowe ciasto marmurowe to Wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mielonych goździków, mielony cynamon, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Z łyżeczką wynik 27%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Dyniowe Z Marmuru, Czekoladowy Marmurowy Placek Z Dyni # ChocolateParty, oraz Ciasto czekoladowo-dyniowe z serem śmietankowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce, z mikserem na średniej prędkości, ubij masło i cukier, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Beat in vanilla. Zeskrobać połowę mieszanki do innej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Aby ciasto z dyni: ubić dynię na pół mieszaniny masła, aż dobrze wymieszane. W innej misce, wymieszać razem 1 3/4 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki soli, cynamon, gałka muszkatołowa, i goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
CynamonCynamon
DyniaDynia
MasłoMasło
GoździkiGoździki
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodaj mieszaninę mąki do mieszaniny dyni i ubijaj na małej prędkości lub składaj elastyczną szpatułką, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
5
Aby ciasto czekoladowe: w innej misce wymieszaj pozostałą 1 szklankę mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia,1/2 łyżeczki soli i kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
CzekoladaCzekolada
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodać mieszankę mąki na przemian z maślanką do drugiej połowy mieszanki masła (zaczynając i kończąc mieszanką mąki), ubijając po każdym dodaniu aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Łyżka połowę ciasta dyni do masłem i mąki 12-cup bundt-ciasto pan. Upuść połowę ciasta czekoladowego przez łyżki nad (ale nie całkowicie pokrycie) ciasto dyni. Powtórz łyżkę Pozostałe dyni i ciasta czekoladowe na patelnię. Delikatnie poprowadź ostrze noża do masła kilka razy wokół środka patelni, a następnie przeciągnij nóż na szerokość patelni w 10 do 12 miejsc, aby zawirować ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
DyniaDynia
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
8
Piec w regularnym piekarniku konwekcyjnym 350 lub 325, aż Drewniany szaszłyk włożony do środka ciasta wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami, 55 do 60 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzaszłykiSzaszłyki
9
Niech ciasto ostygnie 10 minut na patelni, a następnie odwróć na stojaku, podnieś patelnię i całkowicie ostudzić ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Wlać ciepłą polewę czekoladową na wierzch ciasta, pozwalając mu kapać po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
11
Posyp glazurę orzeszkami ziemnymi w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
GlazuraGlazura
12
Odstawić, aż glazura jest ustawiona, o 2 godziny, lub schłodzić około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
13
Polewa czekoladowa: w żaroodpornej misce lub na szczycie podwójnego kotła, połącz 4 uncje posiekanej półsłodkiej czekolady, 1/2 szklanki śmietany do ubijania, 1 łyżkę masła i 1 łyżeczkę syropu kukurydzianego. Przynieś cal lub dwa wody do wrzenia na patelni, że miska może zagnieździć się w lub na dnie podwójnego kotła, a następnie usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
14
Umieścić mieszaninę czekolady nad wodą i odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż stopi się i gładka, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia3
Magazyn