Ciasto Czekoladowo-Dyniowe Marmurowe
Czekoladowo-dyniowe ciasto marmurowe to Wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mielonych goździków, mielony cynamon, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Z łyżeczką wynik 27%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Dyniowe Z Marmuru, Czekoladowy Marmurowy Placek Z Dyni # ChocolateParty, oraz Ciasto czekoladowo-dyniowe z serem śmietankowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, z mikserem na średniej prędkości, ubij masło i cukier, aż dobrze wymieszane.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Beat in vanilla. Zeskrobać połowę mieszanki do innej miski.
Aby ciasto z dyni: ubić dynię na pół mieszaniny masła, aż dobrze wymieszane. W innej misce, wymieszać razem 1 3/4 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki soli, cynamon, gałka muszkatołowa, i goździki.
Dodaj mieszaninę mąki do mieszaniny dyni i ubijaj na małej prędkości lub składaj elastyczną szpatułką, aż do wymieszania.
Aby ciasto czekoladowe: w innej misce wymieszaj pozostałą 1 szklankę mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia,1/2 łyżeczki soli i kakao.
Dodać mieszankę mąki na przemian z maślanką do drugiej połowy mieszanki masła (zaczynając i kończąc mieszanką mąki), ubijając po każdym dodaniu aż do wymieszania.
Łyżka połowę ciasta dyni do masłem i mąki 12-cup bundt-ciasto pan. Upuść połowę ciasta czekoladowego przez łyżki nad (ale nie całkowicie pokrycie) ciasto dyni. Powtórz łyżkę Pozostałe dyni i ciasta czekoladowe na patelnię. Delikatnie poprowadź ostrze noża do masła kilka razy wokół środka patelni, a następnie przeciągnij nóż na szerokość patelni w 10 do 12 miejsc, aby zawirować ciasto.
Piec w regularnym piekarniku konwekcyjnym 350 lub 325, aż Drewniany szaszłyk włożony do środka ciasta wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami, 55 do 60 minut.
Niech ciasto ostygnie 10 minut na patelni, a następnie odwróć na stojaku, podnieś patelnię i całkowicie ostudzić ciasto.
Wlać ciepłą polewę czekoladową na wierzch ciasta, pozwalając mu kapać po bokach.
Posyp glazurę orzeszkami ziemnymi w razie potrzeby.
Odstawić, aż glazura jest ustawiona, o 2 godziny, lub schłodzić około 30 minut.
Polewa czekoladowa: w żaroodpornej misce lub na szczycie podwójnego kotła, połącz 4 uncje posiekanej półsłodkiej czekolady, 1/2 szklanki śmietany do ubijania, 1 łyżkę masła i 1 łyżeczkę syropu kukurydzianego. Przynieś cal lub dwa wody do wrzenia na patelni, że miska może zagnieździć się w lub na dnie podwójnego kotła, a następnie usuń z ognia.
Umieścić mieszaninę czekolady nad wodą i odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż stopi się i gładka, o 10 protokół.