Ciasto czekoladowe z puszystym lukrem

Ciasto czekoladowe z puszystym lukrem
Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 16 i kosztuje 67 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, sodę oczyszczoną, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 31 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Ciasto czekoladowo-truskawkowe z puszystym lukrem, Tort czekoladowo-czekoladowy z puszystym polewą czekoladową Marshmallow, oraz Żółty tort urodzinowy z puszystym czekoladowym lukrem Ganache.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować ciasto, połączyć pierwsze 3 składniki w małej misce; odstawić 1 minutę. Wymieszać, aż będzie gładka; odstawić na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
4
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i 1/4 łyżeczki soli wymieszać w misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
W dużej misce umieścić cukier granulowany, maślankę i olej; ubić mikserem z małą prędkością, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
MaślankaMaślanka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodać mieszaninę czekolady; pokonać z niską prędkością 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
7
Dodać mieszaninę mąki; pokonać z małą prędkością tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
8
W średniej misce wymieszać białka i śmietanę z kamienia nazębnego. Używając czystych, suchych ubijaczy, mieszankę białek ubijaj mikserem z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty (nie przegrzewaj). Delikatnie wymieszać jedną trzecią mieszaniny białka jaja do mieszaniny czekolady. Wchodzisz w pozostałej mieszaniny białka jaja. Podziel ciasto równomiernie między 2 (8-calowe) okrągłe metalowe patelnie do ciast pokryte sprayem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Spray Do PieczeniaSpray Do Pieczenia
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Piec w 350 przez 18 minut lub aż drewniany kilof wstawiony w środku wychodzi z wilgotnymi okruchami. Schłodzić przez 10 minut w patelniach na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjąć ciasto z patelni i całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
11
Aby przygotować lukier, w dużej misce umieść serki śmietankowe, 2 łyżki mąki, wanilię i 1/8 łyżeczki soli. Ubić mikserem ze średnią prędkością przez 2 minuty lub do gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
WaniliaWanilia
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Dodaj cukier puder; beat 1 minutę lub aż dobrze połączone. Delikatnie wymieszaj krem z prawoślazu aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Z PiankiKrem Z Pianki
Cukier PuderCukier Puder
13
Umieść 1 warstwę ciasta na talerzu; spread z 1 szklanki lukier, pozostawiając 1/2-calowy granicy wokół krawędzi. Wierzch pozostałą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
14
Rozłóż pozostały lukier na wierzchu i bokach ciasta. Ciasto przechowywać w lodówce, aż będzie gotowe do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 31 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia0
Magazyn