Ciasto czekoladowe z nadzieniem malinowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj roztopionego ciasta czekoladowego z nadzieniem malinowym. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 687 kalorii, 9g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jest idealny do valentin day. Mieszanka konfitury maliny, maliny, jajka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto czekoladowe z nadzieniem karmelowym, Roztopione ciasto czekoladowe z nadzieniem Marshmallow, oraz Ciasto Czekoladowe Z Nadzieniem Karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posmaruj cztery 6-uncjowe ramekiny roztopionym masłem. W małej misce ubić kakao w proszku z 1 łyżką mąki; ramekiny odkurzyć mieszanką kakaową, wyjmując nadmiar.
Przełożyć ramekiny na solidną blachę do pieczenia.
W średnim rondlu roztopić 1 patyczek masła z czekoladą na bardzo małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
W małej miseczce grubo rozgnieść maliny z konfiturami z malin bez pestek.
W misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić granulowany cukier z jajkami i solą na średniej prędkości, aż gruby i bladożółty, 3 minuty. Używając gumowej szpatułki, złóż roztopioną czekoladę, aż nie pozostaną żadne smugi. Złożyć w 1/4 szklanki mąki.
Dwie trzecie ciasta łyżka do przygotowanych ramekin, a następnie łyżką malinowy nadzienie na wierzchu. Przykryć pozostałą czekoladą.
Piec w środku piekarnika przez 16 minut, aż szczyty zostaną popękane, ale centra nadal są lekko jiggly.
Przenieść ramekins do stojaka i ostudzić przez 5 do 8 protokół.
Uruchom końcówkę małego noża wokół każdego ciasta, aby poluzować. Odwróć małą płytkę nad każdym ciastem i, używając uchwytów do garnków, Odwróć ponownie. Ostrożnie zdejmij ramekiny. Ciepłe ciasta odkurzyć cukrem cukierniczym i podawać natychmiast.