Ciasto Czekoladowe Pączki
Ciasto czekoladowe pączki to Wegetariańskie poranny posiłek. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 278 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz sól, sodę oczyszczoną, cukier cukierniczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ciasto Czekoladowe Pączki, Ciasto Czekoladowe Pączki, oraz Pieczone Ciasto Czekoladowe Pączki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek wymieszać 1 szklankę mąki, kakao w proszku, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i sól.
Dodać jajka i żółtka i dobrze wymieszać.
Dodać maślankę, wanilię i olej, i wymieszać do połączenia.
Dodać pozostałe 2 szklanki mąki i wymieszać, aż ledwo połączone.
Zeskrobać ciasto na arkusz papieru pergaminowego i umieścić inny arkusz papieru pergaminowego na wierzchu. Za pomocą wałka do ciasta, spłaszczyć i rozwałkować ciasto, aż będzie 3/8 do 1/2 cala grubości.
Włożyć ciasto do lodówki i schłodzić przez 30 minut do 1 godziny, aż nie przylgnie już podczas próby wyciągnięcia go z pergaminu.
Podgrzać co najmniej 2 cale oleju w garnku z grubym dnem wyposażonym w termometr do głębokiego smażenia, aż olej osiągnie 177°. przygotuj dwie blachy do pieczenia: jedną wyłożoną ręcznikami papierowymi, a drugą posypaną mąką.
Obrać górny arkusz pergaminu i odwrócić ciasto na mąkę powierzchni roboczej.
Usuń drugi arkusz pergaminu i odkurz ciasto mąką. Używając mąki do obcinania ciastek lub pączków, pokrój ciasto na 2 1/2 - do 3-calowych rurowych okrągłych i połóż je na blasze do pieczenia posypanej mąką.
Pączki smażyć partiami, uważając, aby nie tłoczyć garnka, aż do lekko czerwono-brązowego, 1 do 2 minut na stronę.
Odcedzić na wyłożonej papierem ręcznikiem blasze do pieczenia.
Mleko i cukier puder ubić w misce. Podczas gdy pączki są jeszcze ciepłe, zanurzyć je jeden na raz w szkliwo, przewracając raz tak, że cały pączek jest pokryty szkliwem.
Umieść je na stojaku z drutu, aby ustawić.
Po wyschnięciu podawać natychmiast lub przechowywać w temperaturze pokojowej do 2 dni.