Ciasto Cytrynowo-Kokosowe
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 479 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać kokos, cukier, jajka, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto kokosowe babci Yearwood z polewą kokosowo-cytrynową, Full House: Babeczki Kokosowe, Nadzienie Z Twarogu Cytrynowego, Lukier Kokosowo-Cytrynowy, Tosty Kokosowe, oraz Ciasto Cytrynowo-Kokosowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie puszyste; stopniowo dodawać cukier, dobrze ubijając.
Dodać żółtka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, dodać do masy na przemian z mlekiem, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać wanilią.
Ubij białka z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż utworzą się sztywne szczyty; złóż jedną trzecią białek na ciasto. Delikatnie złóż Pozostałe ubite białka aż do wymieszania. Łyżka ciasto do 3 smarowane i mąki 9-calowe okrągłe patelnie ciasto.
Piec w temperaturze 350 przez 18 do 20 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut; wyjąć z patelni i schłodzić całkowicie na stojakach z drutu.
Rozłóż nadzienie cytrynowe między warstwami.
Na wierzchu i bokach ciasta rozprowadzić lukier z serkiem.
Wierzch i boki posypać kokosem.
Dekorować, w razie potrzeby.