Ciasto Bezowe Z Rabarbarem
Rabarbar beza ciasto trwa około 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 54 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 12g tłuszczu i w sumie 193 kalorii. Jest idealny do Dzień Matki. Przynosi ci smak domu. Jeśli masz pod ręką orzechy włoskie, cukier, mąkę do ciasta i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubiło ten deser. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 16%. Niemieckie ciasto rabarbarowe z bezą, Niemieckie ciasto rabarbarowe z bezą, oraz Ciasto Bezowe Z Rabarbarem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść białka w misce; odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut. Tymczasem w innej misce masło śmietankowe i cukier.
Dodaj żółtka, mleko i wanilię; dobrze wymieszaj.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól; dodaj do śmietany (ciasto będzie gęste).
Umieść w dwóch natłuszczonych i posypanych mąką 9 cali. okrągłe formy do pieczenia; odstawić.
Dodaj wanilię do białek; ubijaj na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj cukier, po 1 łyżce stołowej na wysokim poziomie, aż utworzą się sztywne błyszczące szczyty i cukier się rozpuści.
Rozłóż równomiernie na cieście, uszczelniając krawędzie po bokach patelni.
Posyp orzechy na jednej patelni.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub na złoty kolor. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na ruszty.
Ułóż warstwy tak, aby Strona bezowa była do góry; całkowicie ostudzić.
Do nadzienia połącz rabarbar i cukier w dużym rondlu; odstawić na 30 minut. Gotuj na małym ogniu przez 20 minut lub do miękkości rabarbaru, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia; dodać masło, skórkę pomarańczową i kolendrę. Ochłodzić całkowicie.
W misce ubij śmietanę do ubijania, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złóż do 1 szklanki nadzienia rabarbarowego. Pozostałe nadzienie przechowywać w lodówce do innego użytku. Aby złożyć, umieść zwykłe ciasto bezą do góry na talerzu do serwowania.
Posmaruj nadzieniem;na wierzchu ciasto z orzechami. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.