Ciasteczka Łososiowe Z Sosem Jogurtowym Cytrynowo-Kaparowym

Ciasteczka Łososiowe Z Sosem Jogurtowym Cytrynowo-Kaparowym
Ciasteczka Łososiowe z Sosem Jogurtowym Cytrynowo-Kaperowym to pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6 porcji. Jedna porcja zawiera 485 kalorii, 20 g białka i 39 g tłuszczu. Za 2,64 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 66 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka pełnotłustego jogurtu greckiego, kaparów, skórki cytrynowej i kilku innych składników wystarczy, aby przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 58%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Ciasta z łososia z sosem jogurtowo-cytrynowo-kaparowym, Ciasta z łososia z sosem jogurtowo-cytrynowym i Ciastka z łososia i kaparów cytrynowych.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Łosoś: Postaw patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Filetu Z łososia Bez Skóry (patrz Uwaga Kucharza)1 Funt Filetu Z łososia Bez Skóry (patrz Uwaga Kucharza)
Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)Filet Z łososia Bez Skóry (patrz Notatka Kucharza)
3
Łososia skrop oliwą i dopraw solą i pieprzem do smaku. Grilluj, aż mięso będzie ugotowane i łatwo będzie można je pokroić widelcem, około 6 do 8 minut z każdej strony. Odstawić do ostygnięcia na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
26 Solonych Krakersów, Pokruszonych I Podzielonych26 Solonych Krakersów, Pokruszonych I Podzielonych
Słone Krakersy, Kruszone, PodzieloneSłone Krakersy, Kruszone, Podzielone
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Paszteciki: Za pomocą widelca rozdrobnij łososia na kawałki o wielkości 1/2 cala i włóż do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Dodać jajko, szczypiorek, 1/2 pokruszonych krakersów, kukurydzę, musztardę, majonez, kapary, sok z cytryny i skórkę z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Do WiązaniaDo Wiązania
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Delikatnie mieszaj, aż składniki się połączą. Uformuj mieszaninę w kotlety o średnicy 2 1/2 cala i grubości około 3/4 cala. (Jeśli mieszanina jest zbyt sucha, aby uformować paszteciki, dodaj więcej majonezu, 1 łyżkę stołową na raz.) Ostrożnie obtocz kotlety w pozostałych pokruszonych krakersach i wstaw do lodówki na 1 godzinę. Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą rozgrzej olej i masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Do WiązaniaDo Wiązania
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Dodaj paszteciki i smaż, aż będą złociste i chrupiące, około 7 do 8 minut z każdej strony.
8
Odsączyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
9
Sos: W małej misce wymieszaj jogurt, kapary, sok z cytryny i skórkę z cytryny. Doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Ułóż placki z łososia na talerzu i podawaj z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn