Ciasteczka z orzechów piniowych z rozmarynem i oliwą z oliwek
Ten przepis służy 6 i kosztuje 77 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 574 kalorii, 6G białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz turbinado cukru lub, mąka, masło, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Łyżki: rozmarynu, oliwy z oliwek i miodu sosnowego, Ciasteczka Sosny Rozmarynowej, oraz Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni. Rozmaryn drobno posiekać w robocie kuchennym.
Dodać orzeszki piniowe; pulsować aż grubo zmielone, ale jeszcze nie pasty.
Przełożyć do dużej miski.
Wymieszać 2 szklanki mąki, sody oczyszczonej, imbiru i soli; odstawić.
Do miski miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek wlać masło i cukier granulowany.
Wymieszać na dużej prędkości, aż blady i puszysty, o 5 protokół.
Wymieszać w oleju. Zmniejsz prędkość do niskiej.
Wymieszać w mieszaninie mąki. Wyłącz maszynę.
Usuń miskę i wymieszać z kwaśną śmietaną i jajkiem; dodać pozostałe ¼ szklanki mąki mieszania ręcznie, aż dobrze połączone.Za pomocą małej łyżki do lodów formujemy ciasto na 1-calowe kulki, a przestrzeń 2 cale od siebie na blachach do pieczenia wyłożonych pergaminem. Spłaszczyć lekko dnem mokrego szkła, a na górze każdy orzechem sosnowym.
Posypać cukrem turbinado do smaku.
Piec ciasteczka, obracając arkusze w połowie, aż krawędzie będą złote, około 18 minut.
Ostudzić 10 minut na arkuszach na stojakach z drutu.
Przenieś pliki cookie do stojaków, aby całkowicie ostygnąć. Ciasteczka mogą być przechowywane w szczelnych pojemnikach do 3 dni.