Ciasteczka z orzechami mokka

Ciasteczka z orzechami mokka
Ciasteczka orzechowe Mocha mogą być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 24 osobom. Za 23 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 11 g tłuszczu i łącznie 200 kalorii . Ten przepis polubiło 27 smakoszy i kucharzy. Wystarczy mieszanka wody, orzechów, masła i kilku innych składników, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 20% , to danie nie jest takie super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Ciasteczka z orzechami mokka , Tort mokka z orzechami włoskimi i Ciasteczka z orzechami mokka .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
W gorącej (nie wrzącej) wodzie rozpuścić 1/2 szklanki kawałków czekolady. Mieszaj, aż będzie gładkie. Ochłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
3
W małej filiżance rozpuść kawę rozpuszczalną w 2 łyżeczkach wrzącej wody. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Granulki Kawy, MieloneDodatkowe Granulki Kawy, Mielone
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4
W małej misce połącz mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
W dużej misce połącz masło, cukier i kawę. Ubijaj, aż masa będzie kremowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Dodać jajko i roztopione kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Keebler)(Keebler)
7
Dobrze wymieszaj. Stopniowo dodawaj mieszaninę mąki. Wymieszaj pozostałe 1-1/2 szklanki kawałków czekolady i orzechów włoskich. Formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i układaj na nienasmarowanych tłuszczem blachach.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
8
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 10-12 minut. Przed wyjęciem z blachy odczekaj 2-3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti

Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to moje ulubione desery. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn