Ciasteczka Lollipop
Ciasteczka Lollipop zajmuje około 3 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 12 porcji z 469 kalorii, 4G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Za 40 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka proszku do pieczenia, wody, glukozy i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubiło ten deser. Z łyżką wynik 18%, to danie nie jest tak wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasteczka Lollipop, Ciasteczka Lollipop, oraz Ciasteczka Lollipop.
Instrukcje
Ciasteczka: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Posmaruj blachę do pieczenia masłem. W mikserze wyposażonym w nasadkę łopatkową (lub za pomocą miksera ręcznego) śmietanę z cukrem, masłem i tłuszczem na puszystą masę.
Dodaj jajko, wanilię i proszek do pieczenia i wymieszaj.
Dodaj mąkę i wymieszaj. Uformuj ciasto w duży płaski krążek, w razie potrzeby krótko ugniatając, aby połączyć ciasto. Zawiń w folię i schłódź od 1 do 2 godzin.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto o grubości 1/4 cala. Używając foremek do ciastek lub pustych puszek z tuńczykiem, Wytnij duże okrągłe ciasteczka o średnicy około 3 cali.
Przenieś na przygotowaną patelnię.
Wytnij serce lub kółko ze środka każdego ciasteczka, które zostanie później wypełnione syropem z lizaka. Ostrożnie wsuń przyssawki pod ciasteczka i delikatnie dociśnij ciasto do dołu i wokół niego, aby zabezpieczyć patyczek.
Piec do bardzo jasnozłotego, 20 do 25 minut.
Ostudź całkowicie na blasze.
Połącz cukier, glukozę i wodę w czystym, suchym, małym rondlu wyposażonym w termometr do cukierków i gotuj na dużym ogniu. Podczas gotowania syropu cukierkowego od czasu do czasu zmyj boki patelni, aby zapobiec krystalizacji, używając czystej szczotki zamoczonej w wodzie. Bez mieszania gotuj, aż mieszanina osiągnie 305 stopni F lub twarde pęknięcie na termometrze do cukierków.
Zdejmij garnek z ognia i zanurz go w łaźni lodowej na 10 sekund, aby zatrzymać gotowanie.
Wyjmij garnek z kąpieli lodowej i dodaj barwnik spożywczy, dobrze mieszając drewnianą łyżką, aby kolor był równomiernie rozłożony. Aby uniknąć pęcherzyków powietrza, mieszaj w obu kierunkach i uważaj, aby nie przesadzić.
Wlać syrop do otworu ciasteczek. Ostudzić co najmniej 20 minut, aby stwardnieć. Przechowywać w hermetycznym pojemniku.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Ciasteczka w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, Maderą i Prosecco. Sweet bubbly Prosecco nie przytłacza prostego cukru ani kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia przyprawione ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie pasują do Ciasteczek z orzechami. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "