Chutney figowo-imbirowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj Chutney Figowo-imbirowy. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 17 kalorii. Ten przepis służy 32. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz miód, skrystalizowany imbir, figi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 8%. Podobne przepisy to Imbir Chutney lub Inji Chutney / Przystawka do Idli Dosa, Chutney Żurawinowo-Imbirowy, oraz Chutney pomidorowo-imbirowy.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w rondlu nonaluminum; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż syropy.
Dodaj figi, nasiona gorczycy i goździki. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut lub aż figi będą po prostu miękkie.
Zdjąć z ognia; wyrzucić goździki i dodać ocet balsamiczny.
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub schłodzone.