Churro Bites
Przepis Churro Bites może zaspokoić Twoje Europejskie pragnienie w około 1 godzina i 5 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 684 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 26 fanów. Jeśli masz pod ręką ciężką śmietanę do ubijania, zmielony cynamon, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Churro Bites, Easy Churro Bites, oraz Pieczone Mini Churro Bites dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać 2 cale oleju do 350 stopni F w szerokim 3 1/2 do 4-quart ciężki garnek na dużym ogniu.
W średnim rondlu na średnim ogniu, połączyć 1 szklankę wody i laskę cynamonu i doprowadzić do wrzenia. Wyrzuć laskę cynamonu.
Dodać masło, cukier i sól i mieszać, aż cukier się rozpuści i masło się rozpuści. Wyłącz ogrzewanie. Używając drewnianej łyżki, szybko mieszaj mąkę, aż będzie dobrze połączona i powstanie błyszczące ciasto. Odstawić patelnię na średni ogień i gotować ciasto, mieszając, aż zacznie odrywać się od boków patelni, około 2 minut.
Przenieść ciasto do średniej miski i ostudzić, o 5 protokół. Ubij jajka, po jednym na raz, energicznie mieszając po każdym dodaniu, aż jajko zostanie całkowicie włączone (ciasto będzie lepkie.)
Przełożyć Ciasto Do Woreczka z ciastem i wyłożyć 1-calowe kawałki, przecinając ciasto nożyczkami co cal, do gorącego oleju. Smaż churro bites, 6 na raz, obracając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy, 3 do 4 minut na partię.
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Przywróć olej do 350 stopni F między partiami.
Połączyć cukier i cynamon w płytkiej misce.
Do meksykańskiego sosu czekoladowego: doprowadzić śmietanę na wolnym ogniu na średnim ogniu. Wyłączyć ogień i dodać posiekaną czekoladę, mieszając do całkowitego rozpuszczenia.
Podawać na ciepło jako sos do maczania do churro bites.
Ciepłe churro rozwałkować w cynamonie z cukrem.
Podawać meksykański sos czekoladowy obok do zanurzania churro bites.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego.
![Niuanse truskawkowych słodyczy i lukrecji mieszają się zabawnie z czerwonymi jagodami i wiśniami. Połączenie aromatycznych tanin i świeżej kwasowości zapewnia gładką i dobrze zaokrągloną konsystencję, co z kolei prowadzi do kremowego wykończenia podniebienia.Ze względu na młodzieńczy charakter wina najlepiej podawać je lekko schłodzone. Jest to doskonały dodatek do hiszpańskich tapas, takich jak krokiety z dorsza, czarny budyń i czarny ryż, nie zapominając o zimnych daniach rybnych i makaronach.]()
Niuanse truskawkowych słodyczy i lukrecji mieszają się zabawnie z czerwonymi jagodami i wiśniami. Połączenie aromatycznych tanin i świeżej kwasowości zapewnia gładką i dobrze zaokrągloną konsystencję, co z kolei prowadzi do kremowego wykończenia podniebienia.Ze względu na młodzieńczy charakter wina najlepiej podawać je lekko schłodzone. Jest to doskonały dodatek do hiszpańskich tapas, takich jak krokiety z dorsza, czarny budyń i czarny ryż, nie zapominając o zimnych daniach rybnych i makaronach.
Nuances of strawberry sweets and liquorish mingle playfully with red berries and cherries. The fusion of flavorsome tannins and fresh acidity brings about a smooth and well-rounded texture, which in turn leads to a creamy finish on the palate.Due to the wine's youthful character, it is best to serve it lightly chilled. It is the perfect accompaniment to Spanish tapas such as cod croquettes, black pudding and black rice without forgetting cold fish dishes and pasta.