Chrupiący dorsz z sosem sojowo-imbirowym

Chrupiący dorsz z sosem sojowo-imbirowym
Chrupiący dorsz z sosem sojowo-imbirowym jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 258 kalorii. Ten przepis z finecooking.com posiada 2 wentylatory. Mieszanka limonki, białka, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Chrupiące Tofu z Cruditami i sosem sezamowo-imbirowym, Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, oraz Sos Sojowy Imbirowy.

Instrukcje

1
W małej misce, wymieszać 1 Tbs. imbiru, sos sojowy, ocet, 2 Tbs. wody i około ćwierć szalotki. Odstawić sos do zanurzania na bok. Spłucz dorsza i osusz papierowymi ręcznikami. Lekko doprawić obie strony solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Mąkę umieścić w płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Białka umieścić w średniej misce i ubijać, aż na powierzchni powstanie gęsta piana. Do białek, dodać czosnek, chiles, a pozostałe imbir i szalotki i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Pogłębiać każdy kawałek dorsza po obu stronach najpierw w mące, a następnie w białkach jaj, używając rąk, aby nacisnąć szalotki i chiles na rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Przenieść na talerz. Gdy olej jest gorący (będzie bąbelkowy, jeśli umieścisz w nim pierścień scallion), dodaj dorsza, rozstaw kawałki równomiernie (być może będziesz musiał gotować je w dwóch partiach) i podnieś ciepło do średniej wysokości. Odwróć rybę po 3 minutach. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować, aż ryba jest firma w dotyku i płatki od siebie łatwo po przekłuciu widelcem, o kolejne 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Cienki-Cienki-
6
Podawać natychmiast z sosem do zanurzania i klinami limonki z boku. Propozycje Serwowania
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Klin WapiennyKlin Wapienny
7
Podawać z białym ryżem i szpinakiem podsmażonym czosnkiem lub z makaronem soba w bulionie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron SobaMakaron Soba
Ryż BiałyRyż Biały
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1
Kalorie
1
290, tłuszcz
2
8, Kalorie Tłuszczowe
1
80, Tłuszcze Nasycone
2
1, białko
3
38, Tłuszcz Jednonienasycony
4
4, węglowodany
5
1600, Cholesterol
6
75, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
16, Tłuszcz Wielonienasycony
2
3, sód

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować, to wino FitVine Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
FitVine Wino Pinot Grigio
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn