Chrupiący dorsz z sosem sojowo-imbirowym
Chrupiący dorsz z sosem sojowo-imbirowym jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 258 kalorii. Ten przepis z finecooking.com posiada 2 wentylatory. Mieszanka limonki, białka, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Chrupiące Tofu z Cruditami i sosem sezamowo-imbirowym, Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, oraz Sos Sojowy Imbirowy.
Instrukcje
W małej misce, wymieszać 1 Tbs. imbiru, sos sojowy, ocet, 2 Tbs. wody i około ćwierć szalotki. Odstawić sos do zanurzania na bok. Spłucz dorsza i osusz papierowymi ręcznikami. Lekko doprawić obie strony solą i pieprzem.
Mąkę umieścić w płytkiej misce.
Białka umieścić w średniej misce i ubijać, aż na powierzchni powstanie gęsta piana. Do białek, dodać czosnek, chiles, a pozostałe imbir i szalotki i dobrze wymieszać.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Pogłębiać każdy kawałek dorsza po obu stronach najpierw w mące, a następnie w białkach jaj, używając rąk, aby nacisnąć szalotki i chiles na rybę.
Przenieść na talerz. Gdy olej jest gorący (będzie bąbelkowy, jeśli umieścisz w nim pierścień scallion), dodaj dorsza, rozstaw kawałki równomiernie (być może będziesz musiał gotować je w dwóch partiach) i podnieś ciepło do średniej wysokości. Odwróć rybę po 3 minutach. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować, aż ryba jest firma w dotyku i płatki od siebie łatwo po przekłuciu widelcem, o kolejne 4 protokół.
Podawać natychmiast z sosem do zanurzania i klinami limonki z boku. Propozycje Serwowania
Podawać z białym ryżem i szpinakiem podsmażonym czosnkiem lub z makaronem soba w bulionie.
38, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
16, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować, to wino FitVine Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![FitVine Wino Pinot Grigio]()
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.