Chrupiące Pulpety Z Karczocha
Chrupiące klopsiki z karczocha mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 584 kalorie. Na $4.99 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga karczochów, pieprzu, cynamonu i pietruszki z płaskim liściem. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Chrupiące Karczochy Serca, Spaghetti Z Topinamburu Z Klopsikami Z Indyka, oraz Klopsiki Ze Szpinakiem I Karczochem-Low Carb & Gluten Free.
Instrukcje
Za pomocą ostrego ząbkowanego noża odetnij górną trzecią i łodygę z każdego karczocha. Oderwać zewnętrzne liście i małym, ostrym nożem, przyciąć twardą zieloną skórę wokół każdego karczocha. Przetrzyj karczochy z połówkami cytryny.
Doprowadzić duży rondel osolonej wody do wrzenia.
Dodać karczochy i gotować na wolnym ogniu do miękkości po przebiciu przez dno, o 15 protokół.
Odcedzić i ostudzić. Łyżką wyjmij włochate Dławiki. Z grubsza posiekaj karczochy, a następnie włóż je do robota kuchennego i przetwarzaj, aż grubo posiekasz. Powinieneś mieć około 3 filiżanek.
W dużej misce wymieszać karczochy z wołowiną, szalotki, pietruszka, bułka tarta, Gruyre, kapary, tabil, pieprz, cynamon i 2 łyżeczki soli.
Dodaj 3 łyżki papryki i jajka i wymieszaj rękami, aż dokładnie się połączą.
Uformuj mieszaninę mięsa na 3 tuziny klopsików wielkości łyżek. Uformuj każdą piłkę w kształt piłki nożnej, a następnie zanurz w mące.
Na dużej patelni, ciepła 1/2 cala oleju roślinnego, aż mieni się. Pracując w 2 partiach, smażyć klopsiki na umiarkowanie wysokim ogniu, okazjonalnie obracając się, aż do głębokiego brązu, około 12 minut; zmniejszyć ogień, jeśli klopsiki zaczynają brązowieć zbyt szybko.
Przenieść klopsiki do ręczników papierowych, aby osuszyć; zachować ciepło.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni.
Dodaj pozostałe 1 łyżeczka papryki i gotować na małym ogniu, aż pachnące, o 10 sekund.
Dodać pomidory i ich płyn i dusić na małym ogniu, aż sos zgęstnieje, o 10 protokół. Doprawić solą. Łyżka sosu na duży talerz. Ułóż klopsiki na sosie i podawaj.