Chrupiąca sałatka warzywna
Chrupiąca sałatka warzywna zajmuje około 10 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 2 g białka i 22 g tłuszczu. Ten przepis służy 2 osobom. Za 63 centy za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Jeśli masz pod ręką pieprz, sałatę, ocet jabłkowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Niewielu osobom naprawdę podobał się ten hor d'oeuvre. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 42%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Chrupiąca letnia sałatka z warzywami Quinoa, Chrupiąca letnia sałatka z warzywami Quinoa i Chrupiąca letnia sałatka z warzywami Quinoa.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj kalafior, seler, marchewkę i zielony pieprz. W drugiej misce wymieszaj majonez, mleko, szczypiorek, ocet, sól i pieprz.
Polej warzywa; wrzucić do płaszcza.
W razie potrzeby podawaj z sałatą.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Sonoma-Cutrer The Cutrer Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 37 dolarów za butelkę.
![Sonoma-Cutrer The Cutrer Chardonnay]()
Sonoma-Cutrer The Cutrer Chardonnay
Aromaty Golden Delicious Apple, białej brzoskwini i nektarynki są akcentowane nugatem, spadzią i brązowym cukrem. Smaki brzoskwini, jabłka i crème brulee łączą się z nutami toffi, karmelu, ciepłego ciasta i pieczonego jabłka.