Chrupiąca polędwiczka wieprzowa ze smażonym jabłkiem
Chrupiąca polędwiczka wieprzowa ze smażonymi jabłkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 599 kalorii, 47g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz bułkę tartą, jabłko granny smith, olej z orzeszków ziemnych i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chrupiące Smażone Krążki Cebuli, Chrupiące" Smażone " Krążki Cebulowe, oraz Chrupiące Smażone Słodkie Krążki Cebulowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, ubite jajka i panko ułożyć w trzech oddzielnych płytkich naczyniach.
Do każdego naczynia wymieszać szczyptę soli i pieprzu. Wieprzowinę obficie doprawić solą i pieprzem. Każdy kawałek wieprzowiny zagrzebać w mące, wytrząsając nadmiar. Wieprzowinę zanurz w jajku, pozwalając nadmiar kapać z powrotem do naczynia, a następnie zwinąć w panko, aby pokryć. Ułóż wieprzowinę na blasze do pieczenia. Powtórz, aby pokryć pierścienie jabłek.
W dużej patelni, ciepła 1 szklanka oleju z orzeszków ziemnych, aż szczypta panko spadła w pęcherzykach szybko.
Dodać 2 kawałki wieprzowiny i smażyć, obracając raz, aż na złoty kolor, o 7 protokół.
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia. Powtórz z pozostałymi 2 kawałkami wieprzowiny.
Przenieść wieprzowinę do stojaka ustawionego na blasze do pieczenia i ogrzać w piekarniku.
Dodaj pozostałe 1/3 szklanki oleju na patelni. Gdy olej jest gorący, dodać plasterki jabłka i smażyć je na złoty kolor, o 2 protokół na stronę.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Na talerzu ułożyć chrupiące krążki wieprzowo-jabłkowe, udekorować cytryną i podawać.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to moje najlepsze propozycje na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Jednym z win, które można spróbować jest Sur de los Andes Malbec. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Sur de los Andes Malbec
Soczysty Malbec o żywej kwasowości z nutami malin, jeżyn i śliwek utkanych z miękkimi taninami i pikantnym wykończeniem. Wszystkie winogrona są podwójnie sortowane po przybyciu do winnicy. Wszystkie fermentacje odbywają się naturalnie z rodzimymi drożdżami. Fermentacja trwa 20 dni z 2 dniami zimnej maceracji, w temperaturach między 24-27 stopni Celsjusza, aby osiągnąć największą złożoność. Następnie wino przechodzi 100% fermentację Malolaktyczną i jest starzone w starszych dębowych beczkach.